Sport
MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI"

Borincima naslov, Olimpija primila čak deset pogodaka
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Prije nego što su mladi Osječani doživjeli katastrofu, javno su prosvjedovali zbog nebrige za klub

Momčad Borinaca iz Jarmine jesenski je prvak, a osječki "olimpijaši" sa zaključnih minus deset zimuju na začelju redoslijeda!



Epilog je to posljednje ovogodišnje etape osječko-baranjskog i vukovarsko-srijemskog četvrtoligaškog nogometnog saziva, u kojem su Borinci domaćom pobjedom potvrdili čelnu poziciju nakon 17 kola. Uvjerljivije nego što sugerira krajnji rezultat protiv gostiju iz Višnjevca, koji su u samoj završnici zabili dva pogotka i poraz učinili podnošljivijim. I inače su štićenici trenera Marka Novoselca u prvom dijelu sezone pokazali najviše, a najmanje Olimpijini mladići pod vodstvom trenera Saše Kormana, kojem je primarni zadatak bio zadovoljiti formu natjecanja jer do rezultata objektivno nije mogao. Stoga su i Osječani uoči subotnjeg sraza s gostima iz Cerne prvu minutu na sredini terena zagrljeni prosvjedovali zbog nebrige vodstva kluba, a potom im je, u preostalih 89, pristigli sastav uvalio deset komada, što je vjerojatno jedan od najtežih ligaških poraza u 98-godišnjoj Olimpijinoj povijesti. Problematične sadašnjosti i neizvjesne budućnosti, koja je u Kneževim Vinogradima neusporedivo svjetlija. Tamošnji Baranjci, naime, na drugoj su poziciji uz dobre izglede sezonu zaključiti na prvoj, u prilog čemu ide i subotnja pobjeda u derbiju protiv Dilja, koji je u dva navrata imao prednost, a kući se u Vinkovce vratio praznih ruku, primarno zbog trostrukog strijelca Dominika Tkaleca. Iznad osječkog "fenjeraša" ostao je Tomislav iz Livane, gdje su ostali i bodovi iz sraza sa solidnom Mladosti, što je potaknulo optimizam da će domaćin na proljeće imati relevantniju ulogu. Nju će, nedvojbeno, imati u Valpovu, kamo su stigli bodovi iz Otoka od vrlo doborog istoimenog sastava, tako da na prošlosezonskog trećeligaša u nastavku prvenstva itekako treba računati. Kako će sljedeće prvenstvo izgledati, još se slaže, ali bi svakako trebalo izbjeći posljednje stepenice, o čemu će osim posljednjeg tandema razmišljati još četiri momčadi sa po 17 osvojenih bodova. Boboćani su ostali na tome skoru nakon poraza u Bošnjacima, uz čiji je uradak Zrinski dostigao svoga prekjučerašnjeg gosta. Do vrijedne domaće pobjede stigla je i Šokadija u susjedskom derbiju, s kojeg je Radnički u Županju iz Babine Grede otišao praznih ruku. Imenjak iz Meca remizirao je u Starim Jankovcima te još više zaostao za tabličnim vrhom, a HAŠK Sokol ugurao se u skupinu sa po 17 osvojenih bodova. Do 19-og su u Grabovcu došli Komletinčani, zaprijetivši odnijeti kompletan plijen, ali se domaćin spasio poraza u posljednjim trenutcima utakmice.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 17. KOLA
Šokadija (Babina Greda) - Radnički (Županja) 2:1, Tomislav (Livana) - Mladost (Satnica Đakovačka) 3:0, Zrinski (Bošnjaci) - Borac (Bobota) 3:2, Grabovac - Slavonac (Komletinci) 2:2, Olimpija (Osijek) - Tomislav (Cerna) 1:10, Otok - Valpovka (Valpovo) 0:1, Borac (Kneževi Vinogradi) - Dilj (Vinkovci) 3:2, Borinci (Jarmina) - Višnjevac 6:3 i HAŠK Sokol (Stari Jankovci) - Radnički (Mece) 2:2

U 18. kolu, na proljeće sljedeće godine, parovi su: Otok - Radnički (Ž), Borac (KV) - Valpovka, Tomislav (L) - Zrinski, Šokadija - Mladost, Grabovac - Tomislav (C), Borac (B) - Slavonac, HAŠK Sokol - Višnjevac, Olimpija - Radnički (M) i Borinci - Dilj.

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hajduk izgubio u derbiju, bodovi Baranji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana