Regija
IZIŠLI U SUSRET ULAGAČIMA

Mijenjali Prostorni plan
zbog najave novih investicija
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Uvjet razvoja: gradit će se turistički sadržaji, skladišni prostori, stambeno-poslovni objekt
BIZOVAC - Tijekom posljednje sjednice Općinskog vijeća Bizovac, održane u bizovačkom Edukativnom centru pod predsjedanjem Nikole Lackovića, vijećnici su jednoglasno prihvatili sve predložene dokumente koji su bili preduvjet za nove investicije i nastavak razvoja te općine u godini koja dolazi.

Općinski vijećnici jednoglasno su usvojili i Prijedlog odluke o šestim izmjenama i dopunama Prostornog plana, kojim je obuhvaćeno proširenje građevinskog područja naselja Bizovac i prenamjena proizvodno-poslovne zone Bizovac u ugostiteljsko-turističke, zdravstveno-lječilišne i poslovne svrhe. Prihvaćeno je i proširenje građevinskog područja naselja Samatovci za sportsko-rekreacijsku namjenu, a u okviru izmjena Prostornog plana, sukladno sa zahtjevom Hrvatskih šuma, učinjene su korekcije novih izdvojenih građevinskih područja izvan naselja i određene lokacije lovačkih kuća na području Općine.

Kako nam je objasnio općinski načelnik Srećko Vuković, sljedeća bi godina u općini trebala biti u znaku novih, vrijednih privatnih investicija, pa su i najnovije odluke znak potpore investitorima. Na proširenje građevinskog područja općine išlo se radi najavljene investicije domaćeg vlasnika OPG-a koji ondje namjerava graditi skladišne prostore za svoje potrebe, strojeve, opremu i drugo.

- Prenamjena proizvodno-poslovne zone Bizovac u ugostiteljsko-turističke svrhe bila je pak nužna kako bismo izišli u susret investitoru koji se Općini Bizovac javio sa željom za novim ulaganjima na našem prostoru. On je, naime, vlasnik veće zemljišne čestice na ulazu u Bizovac s istočne strane koju od građevinske zone dijeli samo nadvožnjak. Kako on na toj lokaciji želi graditi smještajne kapacitete, svatovsku dvoranu i druge turističke sadržaje poput restorana i slično, bilo je nužno donijeti novu odluku i udovoljiti propisanim zakonskim regulativama - rekao je načelnik Vuković, dodavši kako priči o budućim ulaganjima u Bizovac u skorašnjoj budućnosti tu nije kraj.

Naime, prihvaćenim prijedlogom izmjena Prostornog plana učinjene su i korekcije odredbi o provedbi vezane uz udaljenost građevina stambene i gospodarske namjene od regulacijske linije. Na taj je način Općina stvorila preduvjete bizovačkom poduzetniku koji joj se obratio pismom namjere u kojem navodi kako na svojoj parceli uskoro želi početi graditi ugaonu poslovno-stambenu zgradu koja bi pročeljem bila okrenuta prema ulicama dr. Franje Tuđmana i kralja Tomislava. Za proširenje građevinskog područja naselja Samatovci za sportsko-rekreacijsku namjenu općinski su vijećnici glasali kako bi uz postojeće prostore samatovačkog NK-a Sloga 1958. mogla početi gradnja terase s nadstrešnicom za potrebe kluba.

Nakon prihvaćanja Prijedloga izmjene Prostornog plana općinski načelnik Srećko Vuković zahvalio je vijećnicima na potpori, dodavši da će te izmjene pridonijeti poduzetničkim i općinskim razvojnim projektima i tako omogućiti gospodarski napredak.



Lidija Aničić
Korigirana su nova izdvojena građevinska područja izvan naselja i određene lokacije lovačkih kuća

Drugi rebalans
Jednoglasno je prihvaćen drugi rebalans proračuna za 2021. godinu s pratećim podtočkama, a vijećnici su prihvatili Prijedlog odluke o imenovanju ulica, Odluku o izmjeni financiranja političkih aktivnosti iz proračuna te Odluku o zakupu i kupoprodaji općinskih poslovnih prostora.

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli