Regija
BAGERI STIGLI, NA JEZERU POČELI RADOVI

Uklonjeni montažni restoran i terasa
Objavljeno 29. studenog, 2021.
ORAHOVICA - S dolaskom na Jezero, orahovački turistički biser, ono što se odmah primijeti jesu bogeri posvuda uokolo i to da nema više montažnog restorana i terase ispred njega. Prvi su to rezultati uređenja Turističko-rekreacijskog centra “Jezero - Hercegovac - Ružica grad”, ukupne vrijednosti 81,3 milijuna kuna. Osim Grada, koji je korisnik projekta, partneri u njemu su Javna uprava za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice. Djelatnici Presoflex gradnje iz Požege počeli su radove, koji će biti izvedeni na četirima gradilištima.

- Građenjem na četirima lokacijama u neposrednoj blizini Kupališta Jezero: centralne građevine – odmaralište za djecu; bungalova I – šest studio-apartmana; bungalova III – osam studio-apartmana, te sanitarija i vanjskih igrališta na plaži kupališta bit će uspostavljen Edukativni centar Orahovica “Škola u prirodi” kao najzahtjevnija aktivnost iz projekta – kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

- Najvažnije je da su radovi počeli i da je ovaj veliki projekt konačno krenuo. Ovo smo jako dugo čekali i ono što je nama kao korisnku iznimno važno jest to da se poštuju rokovi i da sve ide prema planu. Trenutačno djelatnici Presoflex gradnje rade na uklanjanju odnosno rušenju postojećih montažnih i drugih objekata kako bi oslobodili lokacije na kojima će biti građeni planirani novi objekti. Tako više nema onog montažnog restorana i terase, a i ostali će objekti uskoro biti uklonjeni. Radovi će biti provođeni stalno, naravno, dok god nam vrijeme to bude dopuštalo. Ovo je projekt budućnosti našeg grada, koji će nam donijeti novu dimenziju turizma, zaposliti nove ljude i učiniti naš grad još većim centrom turizma ovog dijela Hrvatske – zaključuje gradonačelnik Rister. V. Grgurić
U tijeku uređenje dodatnih sadržaja
Duzluk, prigradsko naselje koji vodi prema Jezeru, također ima dva nova gradilišta. Na prvom djelatnici poduzeća Gravia iz Osijeka izvode završne radove na uređenju izlaska s Vinske ceste koja ide od tzv. Merkura prema Duzluku, a koji je dosada bio nepregledan i opasan. Taj će zahvat olakšati i dati dodatnu sigurnost turistima, šetačima i rekreativcima - kojih je svakog dana sve više - kada s vinske ceste budu išli prema Jezeru. U tijeku je izgradnja i dijela pješačke staze u tom mejstu, a bit će postavljeno i autobusno stajalište za školski autobus.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike