Sport
LUDA UTAKMICA U VINKOVCIMA

Gosti čak željeli napustiti travnjak, čudo "cibalijaša"
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Cibalia do 86. minute gubila 2:3, a onda u ludoj završnici sve okrenula za vrlo važnu pobjedu

Kakva je to samo utakmica odigrana na vinkovačkom stadionu. Potpuno luda i puna preokreta, u kojoj su gosti uraganski krenuli i došli do velike prednosti, a onda u drugom poluvremenu, točnije u zadnjih desetak minuta, doživjeli bolan pad, jer domaćin se probudio i poput brzog vlaka pregazio suparnika i stigao do važna tri boda.



U derbiju začelja na noge Cibaliji pokraj Bosuta stigao je Solin, i već u 23. minuti imao vodstvo od velikih 3:0. No, do kraja su gosti iz Dalmacije ostali bez ičega, jer su vinkovački nogometaši, predvođeni sjajnim Domagojem Pušićem, načinili veliki preokret. Nakon nekoliko minuta igre Cibalia je imala sjajnu priliku za vodstvo, pucao je Oršolić i pogodio stativu. Nakon fantastičnih osam minuta Solina, prvo je pogodio Dadić, potom Jurić, a onda i Durdov za velikih 0:3. Već u 23. minuti činilo se kako će Cibalia doživjeti još jedan poraz u Drugoj HNL, bila je poljuljana i u tim trenucima razbijena. Gledatelji s tribina glasno su vikali "Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu...". Vikali su i tražili, ali sumnjamo da su i oni vjerovali u veliki preokret. No važno je da su vjerovali Jozinović i njegova momčad, jer to im se itekako isplatilo. Tračak nade u veliki povratak pojavio se u 39. minuti, kada je jedan kontakt Pekića i Jelića vidio kao dovoljno oštar za jedanaesterac koji je Pušić pretvorio u pogodak. S tih 1:3 otišlo se na odmor, a onda u drugom poluvremenu nastavak drame u kojoj je bilo doista svega i svačega, ljutnje i veselja.

Već nakon dvije minute Miljanić je smanjio na 2:3, a malo kasnije domaćin je mogao i do izjednačenja, ali je Pušićev pokušaj zaustavila greda. Kako je utakmica išla prema svome kraju, bilo je sve više nervoze koja je kulminirala u samoj završnici. U 85. minuti sudac je start Vodanovića na Išasegiju vidio kao novi kazneni udarac za domaćina, što je Solin potpuno izbacilo iz takta toliko da su gostujući igrači čak željeli napustiti teren i prekinuti utakmicu, smatrajući kako nije bilo jedanaesterca. Solinjani su se ljutili, ali su nastavili, a Pušić je s bijele točke izjednačio na 3:3. Nakon izjednačenja Cibalia se još više razigrala, pritisnula goste sa svih strana i već u 87. minuti nova velika radost domaćina nakon što je Oršolić zabio za velikih 4:3. Do kraja su "cibalijaši" zabili i peti pogodak, a u strijelce se upisao Dogan.

Povratak nakon 0:3 pravi je podvig vinkovačke momčadi koja se i ove sezone dosta muči i teško dolazi do bodova. Nakon prve 23 minute utakmice na stadionu pokraj Bosuta činilo se da će bodovi za Dalmaciju, no "cibalijaši" su napravili čudo nad čudima, zabili su pet pogodaka u ludoj završnici te osigurali pobjedu o kojoj će se još dugo pričati.



Ivana Liović
CIBALIA       5 (1)

SOLIN       3 (3)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica). Strijelci: 0:1 Dadić (15), 0:2 Jurić (18), 0:3 Durdov (23), 1:3 Pušić (39-11 m), 2:3 Miljanić (47), 3:3 Pušić (86-11 m), 4:3 Oršolić (87), 5:3 Dogan (90). Žuti kartoni: Išasegi, Pavlak (Cibalia), Dujmović, Pekić, Franić, Kaćunko, Kušeta, Dadić, Vodanović (Solin).

CIBALIA: Kovačević, Išasegi, Oršolić, Laštro, Stanić, Pavlak, Pušić, Bubnjar (od 90. Knežević), Miljanić (od 75. Perić-Komšić), Mešanović, Jelić (od 58. Dogan). Trener: Darko Jozinović

SOLIN: Topić, Mamić, Pekić, Franić, Dujmović (od 64. Vodanović), Jukić, Kaćunko, Kušeta (od 74. Taraš), Jurić (od 81. Marić), Dadić, Durdov. Trener: Duje Tokić.

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike