Regija
UZ BOGAT PROGRAM OTVOREN ADVENT U NAŠICAMA

Upaljena prva svijeća, lampioni, bogata ponuda na božićnom sajmu, veselje
Objavljeno 28. studenog, 2021.

NAŠICE

U blagdanski ukrašenim Našicama, po kišnom vremenu, u dvorištu Franjevačkog samostana i Župne crkve sv. Antuna Padovanskog, a ispred kipa Bezgrješne Djevice Marije, upaljena je prva adventska svijeća, te je tako započeo Advent u Našicama, u organizaciji Grada Našica, Turističke zajednice grada Našica i Savjeta mladih Grada Našica. Paljenje adventskih svijeća drugu godinu održava se u dvorištu samostana i crkve, a prvu svijeću upalio je Milan Papučić, predsjednik Udruge za kvalitetu življenja DarNa Našice.

- Bližimo se jubilarnoj, 15 godini programa koji zovemo Advent u franjevačkim Našicama koji organizira Udruga za kulturu življenja DarNa Našice. Prošle godine paljenje adventskih svijeća zbog radova na trgu prebacili smo u dvorište ispred samostana i crkve, i baš je idealno mjesto, rekao je Papučić.

Blagoslov svijeće je predvodio fra Mislav Lukačević, našički župnik, koji je podsjetio da je Advent iščekivanje dana rođenja Isusa Krista, Božića, te da se u ove dane pripremamo da bi živjeli u miru, slozi i zajedništvu kako je potrebno u ovo zahtjevno vrijeme. U duhovno-liturgijskom programu sudjelovao je crkveni zbor Brezice iz Brezika Našičkog. Obilježavanju paljenja svijeće nade, prve svijeće na adventskom vijencu prisustvovao je gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suprugom Mirjanom.

Uz prigodan program, manifestacija Advent u Našicama službeno je otvorena na glavnom gradskom trgu, gdje se održavao Božićni sajam te kulturni i zabavni program. Okupljenima se obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba, izrazivši zadovoljstvo velikim brojem posjetitelja na novouređenom gradskom trgu.

- Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti mnoštvo posjetitelja u ovo vrijeme zajedništva. Vrijeme kada povlačimo crtu krajem godine i kažemo što smo ostvarili, ali i željama da sljedeća godina bude još bolja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji i mislim da smo postigli što smo htjeli, a to je podizanje ljestvice u odnosu na protekle godine. Cilj nam je svake godine napraviti  bolji, veći i ljepši Advent u Našicama - rekao je gradonačelnik Kašuba.

Koncert na pozornici u blagdanski ukrašenoj sjenici održao je osječki glazbenik Igor Delač, a nastupili su i članovi KUD-a ‘’Šokadija’’ Ivanovci, Marjančaci, Zelčin. Posebna atrakcija bilo je puštanje lampiona koje je pripremila Zajednica tehničke kulture Grada Našica, čime je ujedno proslavila 55 godina postojanja i aktivnog djelovanja. U noćno nebo iznad grada pušteno je 100 lampiona, koji su razveselili posjetitelje.

Odlična ponuda slastica, toplih napitaka i domaćih proizvoda na Božićnom sajmu nikoga nije ostavila ravnodušnima. Trgom se iz adventskih kućica širio miris božićnih kolača, lepinja, palačinki, germknedli, punča, ruma, kuhanog vina, gina i čaja, ali i sarme. Kiša nije uspjela pomrsiti planove izlagača i posjetitelja na sajmu. Za njihovo dobro raspoloženje pobrinuo se Stravianae band.

- Prvom večeri Adventa smo izuzetno zadovoljni. Ovaj novouređeni trg je prekrasan, sav svijetli. U organizacijskom odboru smo zapravo htjeli da svako dijete uživa, svaka mlada, pa i starija osoba barem vikendom, te da vrijeme do Božića ispuni srećom, blagostanjem i mirom - kazala je predsjednica Organizacijskog odbora Adventa u Našicama Ines Resler.

S. Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike