Mozaik
NE ZNA SE KAD ĆE PREMIJERA

Režiju posljednjeg "Smrtonosnog oružja" preuzeo Mel Gibson
Objavljeno 29. studenog, 2021.

Richard Donner, redatelj zaslužan za niz holivudskih hitova, između ostaloga i onih iz Warner Brosove akcijske franšize "Smrtonosno oružje", preminuo je protekloga ljeta, u 92. godini. Iako je bio u poznim godinama, sve do svoje smrti radio je na petom nastavku priče o policijskim narednicima Martinu Riggsu i Rogeru Murtaughu. Mada ga više nema, planovi su ostali, a redateljsku palicu preuzet će Mel Gibson, prenosi The Hollywood Reporter.



Udovica Richarda Donnera, Lauren Shuler Donner, dala je blagoslov da se projekt nastavi tamo gdje je njezin suprug stao, a osim Gibsona poznat je i angažman Richarda Wenka ("The Equalizer"), koji radi na najnovijoj verziji scenarija. Otprije je poznato kako će Gibson (65) i Danny Glover (75) reprizirati svoje uloge Riggsa i Murtaugha. Da preuzima ulogu redatelja u petom i, prema svemu sudeći posljednjem nastavku "Smrtonosnog oružja", Gibson je otkrio na konferenciji "An Experience With...", u Londonu, dodavši da je to bila Donnerova želja.

- Donner je razvijao scenarij i daleko je dogurao s time. Jednog mi je dana rekao da moram preuzeti odgovornost ako umre. Nisam želio slušati te priče, nisam ništa odgovorio. No, ipak je umro, a prije smrti to je rekao i svojoj supruzi te čelnicima studija i producentima filma. Stoga ću režirati peti nastavak - rekao je Gibson, kojega je upravo "Smrtonosno oružje" svojevremeno potvrdilo kao globalnu zvijezdu.

Mnogo je vremena prošlo od prvog pojavljivanja "Smrtonosnog oružja" u kinima 1987. Drugi i treći dio uslijedili su relativno brzo, 1989., odnosno 1992., a četvrti nastavak svjetlo dana ugledao je u srpnju 1998. te je, kao i prethodna tri, bio veliki hit, jedan od deset najgledanijih filmova u svijetu te godine. Smrtonosno oružje miruje više od dva desetljeća, iako ga je Fox 2016. oživio kao televizijsku seriju - u ulogama mladih Gibsona i Glovera našli su se Clayne Crawford i Damon Wayans - koja se prikazivala tri sezone, ali nije postigla uspjeh ni približan onome kakav je ostvario popularni filmski serijal. Detalji o radnji filma "Smrtonosno oružje 5" zasad nisu poznati, kao ni okviran datum njegova izlaska.

D. Miklić
Udovica Richarda Donnera, Lauren

Shuler Donner, dala je blagoslov da se

projekt nastavi

Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa