Regija
GRAĐANSKO DRUŠTVO ''MOJI VINKOVCI''

Nagrade zaslužnim građanima Vinkovaca
Objavljeno 28. studenog, 2021.

VINKOVCI

Pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija, a u organizaciji Građanskog društva “Moji Vinkovci”, održan je 172. društveni ugodnik i dodijeljene nagrade ''Moji Vinkovci'', u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Smisao je ove nagrade, koja se dodjeljuje 16. godinu zaredom, priznanje pojedincima koji nisu dobitnici gradskih, županijskih ili državnih nagrada (iako se i ovo pravilo ponekad prekrši), a kako bi se na simboličan način naglasio njihov dugogodišnji doprinos kulturi, medicini, obrtništvu i drugim područjima javnog djelovanja.

Odlukom uprave Građanskog društva "Moji Vinkovci" nagradu su ove godine dobili: Ljubica Gligorević (etnologija),  Zdenka Japundžić (zdravstvo), Zdravko Miljak (sport), Krešimir Zimonić (strip) i Cvjećarnica “Mimoza'' (obrtništvo).

Svi dobitnici nagrada zahvalili su se i rekli kako su radili na dobrobit svih građana te kako se nadaju da će i dalje pridonositi svojim radom, samo da je dobrog zdravlja.

- Ova mi je nagrada prekrasno iznenađenje ! Godinama ne živim u Vinkovcima, ali sam se uvijek u svom životu, osjećao Vinkovčaninom i ovdje mi je živjela cijela obitelj, rekao je Zdravko Miljak, dobitnik nagrade u području sporta.

Prema riječima Mirjane Pešec, predsjednice Građanskog društva ''Moji Vinkovci'' nagrađene su osobe koje su sanjale i ostvarile velike snove, osobe koje su svojim radom, kreativnošću i intelektualnom radoznalošću ostavile trajni pečat u zajednici.
- Bilo je teško odabrati dobitnike jer je u svakoj od pet kategorija bilo više kandidata. Trudili smo se pošteno, sa srcem odabrati među njima najbolje. Jedan je od uvjeta za dobivanje nagrade ''Moji Vinkovci'' da je osoba rođena u Vinkovcima ili da ovdje duže  boravi te da je, s obzirom na svoju profesiju, ostavila trag u široj društvenoj zajednici. Malo koji grad se može pohvaliti s tako velikim brojem umjetnika, profesora, znanstvenika, liječnika te osoba koje se bave humanitarnim radom kao što to mogu Vinkovci, rekla je Pešec.

Dobitnicima su uručene povelje koje na sebi imaju motiv kola čime je simbolizirano zajedništvo i odljeve u bronci s motivom zgrade Brodske imovne općine, jednog od prepoznatljivih simbola Vinkovaca.

Mario Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana