Sport
ČUDO U VINKOVCIMA

Cibalia gubila 3:0 pa pobijedila 5:3
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Ludnica u Vinkovcima. Neki će reći i (pred)adventsko čudo. Cibalia je svladala Solin barem malo povećala bodovni konto. I to na kakav način. Nakon 23. minute gosti iz Solina vodili su 3:0. Dadić, Jurić i Durdov pogađali su vinkovačku mrežu. Ništa nije sugeriralo kako će se tako otvoriti Solinjanima. Prije domaćinu, koji je preko Oršolića u 8. minuti imao prigodu, ali je igrač Cibalije pogodio vratnicu. Nagovještaj mogućeg povratka dogodio se u 39. minuti. Pušić je uspješno izveo kazneni udarac za 1:3. Kao da su tada već domaći navijači povjerovali u čudo. Ono se dogodilo u nastavku. Miljanić je odmah u uvodu drugog poluvremena pogodio za 2:3. Malo kasnije Pušić je pogodio gredu. Potom sudac Ivan Antunović sudi još jedan kazneni udarac za Cibaliju. Ponovno uz prosvjede igrača Solina. Nisu se baš složili ni s prvom odlukom. No, povratka nema, Pušić je ponovno siguran s 11 metara - 3:3. Potpuna ludnica i preokret dogodio se u samoj završnici utakmice. Oršolić je pogodio u 87. minuti za domaće vodstvo 4:3, a Dogan je već kada se počela igrati sudačka nadoknada postigao i peti pogodak za Cibaliju. Na utakmici o kojoj će se sigurno još neko vrijeme pričati i u Vinkovcima, ali i u Solinu, koji je na tablici ostao iza Vinkovčana. No, ne zadugo jer objema momčadima predstoji do kraja jesenskog dijela prvenstva uhvatiti što bolju poziciju za proljeće. K.L.
CIBALIA *5 (1)

SOLIN *3 (3)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica). STRIJELCI: 0:1 Dadić (15.), 0:2 Jurić (18.), 0:3 Durdov (23.), 1:3 Pušić (39.-11 m), 2:3 Miljanić (47.), 3:3 Pušić (86.-11 m), 4:3 Oršolić (87.), 5:3 Dogan (90.). Žuti kartoni: Dujmović, Pekić, Franić, Kaćunko, Kušeta,Dadić, Novaković (Solin), Išasegi, Pavlak (Cibalia).

CIBALIA: Kovačević, Išasegi, Oršolić, Laštro, Stanić, Pavlak, Pušić. Bubnjar (od 90. Knežević -), Miljanić (od 75. Perić-Komšić -), Mešanović, Jelić (od 58. Dogan).

SOLIN: Topić, Mamić, Pekić, Franić, Dujmović (od 64. Vodanović) – Jukić, Kaćunko, Kušeta (od 74. Taraš -), Jurić (od 81. Marić -), Dadić i Durdov.



Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike