Mozaik
53. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA

Tri dana filma u Požegi
Objavljeno 27. studenog, 2021.

POŽEGA - Nakon gotovo tri desetljeća u Požegi se ponovno održava Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i GFR film-video Požega. Ove je godine za 53. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 157 filmova, a u program je uvršteno 11 igranih filmova i 7 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirana su i 3 eksperimentalna i 7 animiranih filmova.

„U organizaciji Revije i Festivala smo uvijek nastojali okupiti ono najbolje što imamo i učiniti da se naši gosti što ljepše osjećaju u našem gradu i odu s lijepim uspomenama. Stoga se nadam da ćemo se vidjeti ovdje u Požegi i sljedećeg svibnja, na jubilarnom 30. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova. Svatko tko drži do sebe snima jednominutne filmove, a naš moto je „budite s nama barem jednu minutu, a prijatelji ćemo ostati zauvijek. Ugodno se provedite u Požegi.“, poručio predsjednik GFR film-video Požega Željko Balog. Dobrodošlicu i uspjeh revije poželio je organizatorima i autorima  zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević. Otvorenje revije bila je prigoda za minutu šutnje na koju je pozvao tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec za preminulog Duška Popovića, višegodišnjeg suradnika, novinara, kroničara, publiciste, organizatora, scenarista i autora namjenskih filmova.

Projekcije filmova dostupni su za besplatno gledanje na internetu i glasanje od petka do nedjelje na web stranici Revije. U nedjelju u 19 sati održat će se završna projekcija nagrađenih filmova,. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e  te će se održati 28. studenog od 10 do 12 sati u Požegi, a moći će se pratiti i online. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike