Regija
GRADNJA NA BELOMANASTIRSKOM GRADSKOM STADIONU

Teniski tereni prema pravilima ITF-a
Objavljeno 27. studenog, 2021.
BELI MANASTIR



Počela je gradnja teniskih terena smještenih unutar Gradskog sportskog parka u Belom Manastiru.



U poslove je uvedena zagrebačka tvrtka Edel sport, a završetak radova očekuje se na proljeće sljedeće godine.

- Ukupna vrijednost gradnje ovih terena iznosi približno 800 tisuća kuna. Dio sredstava, u iznosu od 275 tisuća kuna, sufinancirat će Ministarstvo turizma i sporta, budući da nam je odobren projekt prijavljen preko Središnjeg državnog ureda za sport, iz natječaja za sufinanciranje gradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini - kažu u belomanastirskoj gradskoj upravi, naglašavajući kako je Hrvatski teniski savez potvrdio da je planirani izgled teniskih terena usklađen s pravilima tenisa koje propisuje Svjetska teniska federacija (ITF) i oni zadovoljavaju uvjete za održavanje nacionalnih teniskih natjecanja.

Izvođač radova izabran je postupkom javne nabave, a radovi na površini od 970 četvornih metara već su počeli. Radovi se odnose na gradnju dvaju teniskih terena koji će biti izvedeni jedan do drugog, na jugozapadnom dijelu Sportskog parka sa završnim slojem od akrilne smole, na ukupnoj površini od 29,32 x 33,10 četvornih metara na kojoj se iscrtavaju linije. Dakle, budući teniski tereni bit će smješteni na mjestu gdje je svojevremeno bio skate park, uz slične ‘’poluadrenalinske’’ sadržaje, koji je rijetko kad koristio svrsi. Teniski tereni u sklopu belomanastirskog (nekadašnjeg) Sportskog parka, ali na njegovu sjevernom dijelu, sagrađeni su 80-ih godina prošloga stoljeća. Dočekali su Domovinski rat i okupaciju Baranje, a na njima se tenis igrao i nakon povratka. Štoviše, osnovan je Teniski klub “Sveti Martin”, koji je imao potporu belomanastirske gradske uprave i nekih poduzetnika s područja jedinog baranjskog grada. No klub je potom ipak ugašen, a teniski su tereni pretvoreni u malu džunglu. S koncesionarima je postignut dogovor, pa se moglo krenuti u projektnu priču vezanu uz gradnju novog Gradskog sportskog parka koja je u tijeku.

Podsjetimo, radove obavlja višnjevačka tvrtka Zuber, a projekt Gradski sportski park dio je Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava između Grada, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a te SAFU-a potpisan je 3. srpnja prošle godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 32,3 milijuna kuna, od čega nepovratna sredstva iznose 24 milijuna. Projekt je podijeljen na dva dijela, od čega se dio odnosi na gradske bazene.



Ivica Getto
Naziru se tribine
Lijepo napreduje i gradnja tribina na budućem belomanastirskom stadionu. Iz gradske uprave poručuju da se za sada sve odvija u planiranim rokovima. Podsjetimo, središnja zgrada Sportskog parka sastoji se od tribina na kojima će biti 622 sjedeća mjesta, od kojih 432 natkrivena. Odmah nakon završetka trebala bi početi gradnja glavnog i pomoćnog nogometnog igrališta...

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike