Mozaik
TOP LISTA PRODAJE ALBUMA

Matija Dedić prvi, "Rockanje
u Vinkovcima" na 2. mjestu
Objavljeno 26. studenog, 2021.
Na prvom mjestu Top liste prodaje domaćih albuma našlo se novo albumsko izdanje "Ladies" (Croatia Records) jazz-pijanista i skladatelja Matije Dedića. Nove ulaze na listu bilježe i Boris Novković, na četvrtom mjestu, i Whiteheads, na osmom mjestu.

- Iako mi nije poznata činjenica koliko je albuma objavljeno u posljednje vrijeme, vijest da je moj novi album "Ladies" prvi po prodaji zatekla me i jako razveselila. Nadam se da će prodaja i dalje biti dobra jer se radi o zanimljivom izdanju, na kojem sam okupio izuzetno kvalitetne glazbenice i na kojem je puno lijepe glazbe - komentirao nam je Matija Dedić.

Album "Rockanje u Vinkovcima" (Croatia Records) raznih izvođača na drugom je mjestu liste, a treće mjesto zaslužuju Urban & 4 s albumskim izdanjem "Lipanj, srpanj, kolovoz" (Croatia Records). Na četvrto mjesto liste ušao je novi studijski album Borisa Novkovića "Gori ulica" (Croatia Records), a na petom je mjestu liste Osmi putnik s albumom "Rock ‘n‘ roll se kući vratio" (Croatia Records). Šesto mjesto zauzeli su razni izvođači s albumom "Božić dolazi" (Hit Records), a sedmo Neda Ukraden s albumom "Jednom kad ovo prođe" (Croatia Records). Na osmom mjestu imamo novi ulaz grupe Whiteheads s istoimenim albumom "Whiteheads" (Croatia Records). Ulaz grupe na listu komentirao je legendarni Davor Tolja:

- Sretni smo što je tako dobro počela prodaja albuma. S obzirom na to da u prosincu imamo dogovorene koncerte, vjerujemo kako će širi dio publike biti još bolje znati pjesme s našeg novog albuma, koji smo zaista radili s puno ljubavi.

Prvo mjesto Top liste prodaje stranih albuma drži Ed Sheeran s albumom imena "=" (Dancing Bear). Novi album francuske pjevačice Zaz "Isa" (Dancing Bear) na listu je ušao na drugom mjestu. Na trećem mjestu ovoga je tjedna "Voyage" grupe ABBA (Universal Music Croatia). Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovi kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
Možda ste propustili...

KREĆE 30. OŽUJKA NA DISNEY+

Isaac i Hawke glume u novoj Marvelovoj seriji

ZAGREBAČKI LMF FESTIVAL ODRŽAVA SE U LIPNJU

Dolaze Artbat, Mark Knight, Eli Brown, Manuel De La Mare i dr.

FRONTMEN PARNOG VALJKA

Iznenada preminuo Aki Rahimovski

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KOLEGE SE PRISJEĆAJU AKIJA RAHIMOVSKOG

Zauvijek ispisao stranice
dnevnika glazbene povijesti

2

PRIYANKA CHOPRA I NICK JONAS

Dobili dijete uz pomoć surogat-majke

3

DVA FILMA TOMA CRUISEA ČEKAT ĆE KRAJ PANDEMIJE

Odgođene premijere "Nemogućih misija"