Regija
ADVENT U DONJEM MIHOLJCU OD 26. STUDENOGA DO 24. PROSINCA

Božićni sajam, kazališne predstave za djecu, rakija badnjakovača, fiš, glazba
Objavljeno 26. studenog, 2021.
DONJI MIHOLJAC - Prošle je godine, zbog situacije oko koronavirusa, planirani adventski program otkazan, no ove godine pripremljen je Advent u Donjem Miholjcu.

U veseloj blagdanskoj atmosferi i čaroliji uživat će mnogi ljubitelji tradicije i zabave. Manifestacija će se održavati sukladno propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama, a ako bude promjena, organizatori, Grad Donji Miholjac i gradska Turistička zajednica, prilagođavat će se.

Ove godine adventski program svakog vikenda očekuje sve građane Donjeg Miholjca, ali i njihove goste. Manifestacija uobičajeno počinje ukrašavanjem božićnog drvca na Trgu Ante Starčevića, koji će biti uljepšan i prigodnom blagdanskom rasvjetom. Božićno drvce bit će okićeno ukrasima koje su izradili polaznici Dječjeg vrtića Pinokio i članovi Društva Naša djeca. Tradicionalno, kićenju će se pridružiti gradonačelnik Goran Aladić.

U organizaciju adventskog programa uključene su udruge koje djeluju na području grada, ali i susjednih općina Magadenovac, Podravska Moslavina i Viljevo. U programu sudjeluju i Dječji vrtić Pinokio te crkveni zborovi iz Donjeg Miholjca i Rakitovice.

– Posjetitelji Adventa u Donjem Miholjcu moći će uživati u jako mnogo sadržaja i zanimljivoj gastronomskoj ponudi. Priredili smo manifestaciju u kojoj će svatko pronaći nešto što ga zanima, pa nam dolaze izlagači ručnih radova, božićnih ukrasa i suvenira, domaćih kolača, a moći će se kušati fiš-paprikaš i rakija badnjakovača. Također, pripremljene su dječje kazališne predstave, nastup KUD-a i Gradske limene glazbe. Ljudi vole advent, a kada se uredi grad i kada on blista u blagdanskom ruhu. No ne smijemo zaboraviti ni vjerski sadržaj, a to je paljenje svijeća na adventskom vijencu. Dobro raspoloženje, radost Božića i sve ono što najljepše doba godine nosi sa sobom potrebnije nam je nego ikad - ističu organizatori.

Adventski program, u sklopu kojeg je i Božićni sajam, odvijat će se u Parku Matice hrvatske. Božićni sajam planiran je svaki petak, subotu i nedjelju, od 3. do 24. prosinca, od 17 do 20 sati. Tradicionalno paljenje svijeća na adventskom vijencu u crkvenom dvorištu ispred Župnog pastoralnog centra “Ivan Vajda” svake je subote u 18 sati. Ove subote, 27. studenoga, posjetitelje će adventskim pjesmama razveseliti vrtićarci.

Održat će se i prigodan glazbeni program u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca, a tijekom trajanja Božićnog sajma posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav Panona.

Snježana Fridl
U sklopu Božićnog sajma održat će se prigodan glazbeni program u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca

Najčitanije iz rubrike