TvObzor
TRILER-SERIIJA ANNA

Suvremena bajka smještena u postapokaliptičan svemir
Objavljeno 26. studenog, 2021.

Novu distopijsku triler-seriju "Anna" (2021.) možemo pratiti na Pickbox NOW. Ta talijanska znanstvenofantastična serija snimljena je po istoimenom romanu Niccolòa Ammanitija iz 2015. godine, a on je ujedno i redatelj serije. Njegov roman izišao je prije šest godina, no zapravo je tek nedavno postao izrazito popularan zbog distopijske radnje koja je smještena u postapokaliptičan svijet u kojemu žive samo djeca dok su svi odrasli umrli od misterioznog virusa.



Priča prati mladu djevojku, 13-godišnju Annu (Giulia Dragotto), koja kreće u potragu za svojim mlađim bratom Astorom na postapokaliptičnoj Siciliji gdje su zbog virusa prije četiri godine umrli svi odrasli. Njezina se potraga odvija među spaljenim poljima i tajanstvenim šumama, ruševinama trgovačkih centara i napuštenih gradova, u velikim pustim prostorima Sicilije. Snimanje se odvijalo diljem Italije, a producenti ističu kako bi se Anna mogla smatrati suvremenom bajkom jer je smještena u postapokaliptičan svemir u kojemu se od djece traži da obnove novi svijet.

Nakon što je napisao roman, romanopisac i redatelj serije Ammaniti rekao je da je godinama razmišljao o ovoj priči te se htio usredotočiti na Annu kao glavnu protagonisticu kako bi uronio u ovu priču o mladoj ženi koja se našla u novom, napuštenom i zapuštenom svijetu. Kako se s time suočava, kako zamišlja budućnost i kako prelazi granice novog, čudnog načina postojanja? Neovisno o očitoj analogiji koju treba napraviti s trenutačnim pandemijskim stanjem u kojemu živimo, vrijednost Anne jest u odnosu između odraslih i djece, posebice danas kada živimo u vremenu gdje je prirodan prelazak iz djetinjstva u odraslu dob složeniji nego što je ikad bio. Intrigantna, razigrana, a u isto vrijeme zastrašujuća, nova distopijska serija “Anna” oduševit će sve gledatelje i držati ih prikovanima za ekran.
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike