Sport
ŽNK OSIJEK SA ZAGREPČANKAMA NASTAVIO USPJEŠAN NIZ

Osječanke se zagrijale u drugom poluvremenu i za Agram više nije bilo spasa
Objavljeno 23. studenog, 2021.

Nedjeljni sraz devete prvoligaške etape, odnosno nominalno treće, zbog zamjene domaćinstva, nogometašice Osijeka kanalizirale su u planiranom smjeru. Oprečnoga od velike većine prethodnih utakmica, u kojima su vrlo brzo osigurale pobjedu te ostatak vremena na travnjaku završavale formalnost.



Iako se ekipa Agrama ponovno pokazala neugodnim protivnicama za favorizirane Osječanke, koje su otpor zagrebačkih gošći slomile tek u nastavku utakmice, nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Možda zato što je susret počeo pola sata kasnije od predviđenog termina jer se čekao liječnik osječkog sastava, koji se na prohladnom igralištu "Kraj Drave" ohladio i rezultatski počeo zagrijavati u sedmoj minuti nastavka, kada je Mateja Bulut poslala prvu loptu iza odlične vratarke Pilije. Potom je Maja Joščak definirala, praktično, ostanak bodova u kući, što je nedugo zatim potvrdila kapetanica Izabela Lojna. Pobjedi je konkretno pridonijela i Mejrema Medić, a Joščak je u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena postavila konačnih i zasluženih 5:0.

- Iako smo susret prelomile tek u drugom poluvremenu, nije bilo uopće sporno kome će pripasti bodovi. Igračice koje su počinjale susret ohladile su se čekajući njegov početak, koji stoga, vjerojatno, nije bio uobičajeno silovit, odnosno konkretan. Imali smo inicijativu od samoga početka, ali bez pravog pritiska, što je u kombinaciji s odličnom vratarkom Agrama donijelo na odmoru 0:0. Znalo se da to ne može dugo potrajati jer smo ipak kvalitetniji sastav, koji je to u nastavku potvrdio zabivši pet komada i tako zbog najbolje gol-razlike zadržao lidersku poziciju. Imamo sada samo dva pogotka više od Splita, ali time se ne opterećujemo jer će ionako odlučiti međusobni susreti, od kojih, poznato je, prvi s njima nije dobro završio za nas, tako da to u nastavku prvenstva moramo nadoknaditi. Pobjeda nad Dinamom sada još više dobiva na težini jer su upravo te Zagrepčanke u tercetu izjednačenih na vrhu, tako da je jasno da se konkurencija za tron dodatno proširila. Nas, međutim, zanima samo prva sljedeća utakmica i kako u njoj uzeti maksimum, a poklopilo se da u nedjelju ponovno igramo protiv Agrama, zaostali susret, ovaj put, na njegovu terenu, ali bi epilog trebao biti sličan onom s Elektrina igrališta. Nećemo, izvjesno, biti kompletne, ali nas ima dosta koje žele i sigurno mogu nastaviti niz pobjeda, nastojeći ga ne prekidati do kraja - u dahu nam je ispričala Maja Joščak, koja je prošle nedjelje protiv "agramerki" bila dodana osječka vrijednost.

D. Lekšan
REZULTATI 9. KOLA
Osijek - Agram (Zagreb) 5:0, Rijeka - Donat (Zadar) 3:1, Dinamo (Zagreb) - Međimurje Čakovec 6:0 i Split - Neretva (Metković) 19:0

TABLICA
1.Osijek       8       7       0       1       70:5       21

2.Split       8       7       0       1       66:3       21

3.Dinamo       8       7       0       1       40:3       21

4.Rijeka       8       5       0       3       27:16       15

5.Agram       8       3       0       5       19:29       9

6.Međimurje       9       2       0       7       8:58       6

7.Donat       9       1       1       7       7:34       4

8.Neretva       8       0       1       7       1:90       1

U 10. kolu, 5. prosinca, parovi su: Rijeka - Osijek, Neretva - Dinamo, Donat - Split i Međimurje Čakovec - Agram.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike