Osijek
VLASNICI AUTOMOBILA ODAHNULI

Neslužbeno: Bušač guma je pronađen
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Vozači koji noću parkiraju automobile u Aninoj, Zadarskoj, Dubrovačkoj, Pejačevićevoj i Waldingerovoj ulici te na Gornjodravskoj obali mogu odahnuti, a i vulkanizeri će, bar zbog rješenja njihovih problema, imati manje posla. Kako neslužbeno doznajemo, policija je pronašla osobu koja je oštrim predmetom u protekla dva tjedna izbušila gume na 40-ak automobila parkiranih u širem središtu Osijeka.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske nisu nam mogli potvrditi, ali niti opovrgnuti ovu informaciju. Do sada znamo kako je kriminalističko istraživanje ovih brojnih vandalizama u tijeku od trenutka prvog prijavljivanja bušenja guma. Neslužbeno doznajemo kako se do potencijalnog vandala došlo nakon razgovora s oštećenim Osječanima, ali i brojnih pregleda videosnimaka s kamera postavljenih na kućama ili tvrtkama koje se nalaze u spomenutim ulicama. Biti će zanimljivo saznati koji je motiv nagnao vandala da popriličnom broju Osječana počini glavobolju i izbije im iz džepa veću količinu novca zbog odlaska vulkanizeru ili kupnje novih guma, jer neke nije bilo moguće popraviti zbog velikog reza. A tada trošak raste iznad 1000 kuna jer su neki bili prisiljeni mijenjati i druge gume. Doznajemo također kako bušenje guma nije bilo motivirano ljutnjom drugog vozača zbog nedostatka parkiranja.

Policiji se inače, kako smo pisali u broju od utorka, s prijavom štete javilo samo osmero građana, a broj oštećenih puno je veći - 40-ak. Oni su se počeli javljati tek nakon objave informacije da noćni divljak oštećuje automobile po širem središtu Osijeka. Taj je informacija uplašila stanovnike spomenutih ulica, ali i druge vozače koji noću tamo znaju parkirati svoja vozila, jer šire središte grada ima kronični problem s parkiranjem. Neki su čak odlučili prošetati 10-ak minuta do udaljenijih ulica u smjeru Retfale, sve u strahu kako se i njihov automobil ne bi našao na udaru noćnog divljaka.

- Da to netko drugi priča, bilo bi mi komično, ali u noći s ponedjeljka na utorak sam izlazio iz kuće na svaki šum koji je dolazio iz smjera ulice. Tri puta sam u gluho doba noći otvarao prozor i gledao prema gumama svog automobila, a onda sam shvatio da to isto radi i susjed do mene, ali i onaj prekoputa moje kuće! Nadam se kako će ovaj vandalizam doći kraju nakon što sam i ja dobio informaciju da je osoba koja nam je počinila puno problema, uhvaćena - rekao nam je zadovoljni, ali i nenaspavani stanovnik Zadarske ulice. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike