Mozaik
LADO I ŚLĄSK NASTUPAJU U SKLOPU PROJEKTA FOLK_LIKE IT

Hrvatski i poljski ansambl danas u Slavonskom Brodu
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Ansambl LADO očekuje drugi ovogodišnji susret s umjetnicima poljskog folklornog ansambla ŚLĄSK koji će se održati 24. studenoga u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić" u Slavonskom Brodu u 19.30. Koncert će otvoriti LADO koreografijom Zvonimira Ljevakovića "Prigorski plesovi" nakon čega pozornicu prepušta umjetnicima iz Poljske koji će izvesti folklorne plesove i pjesme iz svoje zemlje.

- Iznimno nas veseli suradnja s kolegama profesionalcima iz ansambla ŚLĄSK, kao i činjenica da je koncert u Slavonskom Brodu drugi zajednički nastup ova dva nacionalna ansambla u godinu dana. Ovakvi zajednički koncerti poseban su doživljaj ne samo za publiku već i za umjetnike - rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac. Program se održava u sklopu projekta FOLK_ Like it - najnovijeg projekta jedne od najvećih poljskih kulturnih institucija - Ansambla pjesama i plesa Stanisława Hadyne ŚLĄSK.

Ulaznice za 70 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u dvorani od 9 do 12 sati te sat vremena prije početka koncerta. Ulazak je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. U foajeu dvorane bit će postavljena izložba poljskih narodnih nošnji. T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike