Svijet
ODASLANA GRAĐANIMA NA NEKOLIKO JEZIKA

Beč pismima "razbija" mitove o cijepljenju
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Pismo gradskih vlasti sadrži informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika

U ovo informatičko doba, kada je svekolikoj europskoj populaciji dostupan alat za komunikaciju, poput elektroničke pošte, raznih društvenih mreža i komunikacijskih platformi, gradske vlasti austrijske prijestolnice odlučile su se svojim stanovnicima obratiti - pismom.



Gotovo milijun bečkih kućanstava ovih je dana primilo pismo koje sadrži informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika. Izaziva li cjepivo protiv koronavirusa neplodnost? Može li cjepivo na bazi mRNA promijeniti moju gensku strukturu? Odgovore na ta pitanja kao i na druge najčešće mitove o cijepljenju protiv koronavirusa građani Beča ovih dana mogu pronaći u posebnom pismu koje je stiglo na njihove kućne adrese. U njemu se također objašnjava učinkovitost i sigurnost cjepiva, a ono sadrži i informacije o trećoj dozi te lokacijama cijepljenja u glavnom gradu Austrije. Slanjem pisama Grad Beč želi potaknuti više građana na cijepljenje i prenijeti točne informacije onima do kojih dosad možda nisu došle. Stoga je pismo dostupno ne samo na njemačkom nego i na engleskom i turskom jeziku kao i na jeziku razumljivom doseljenicima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Oko dvije trećine građana Beča dosad je primilo jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa. Gotovo 60 posto njih dobilo je drugu dozu, a već oko 12 posto građana cijepljeno je trećom dozom. U Gradu Beču najavljuju da namjeravaju slati i nova pisma kako bi informacije došle do svih građana austrijske metropole.



Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

IZRAEL U DIPLOMATSKOJ AKCIJI POZIVA NA SANKCIJE IRANU

Iran zaprijetio: Bilo kakav postupak protiv nas naići će na ozbiljan odgovor

NJEMAČKI BUNDESTAG

Izbjeglicama manje gotovine

KIŠE I OLUJE U PAKISTANU:

Poginulo 50 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana