Sport
OPET ZAJEDNO

Kraljice šoka krenule su s "akcijom SP"
Objavljeno 22. studenog, 2021.
Nakon deset godina hrvatske rukometašice sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu. Mjesto među 32 najbolje svjetske reprezentacije koje će se boriti u Španjolskoj od 1. do 19. prosinca ove godine naše su djevojke izborile povijesnom broncom na Europskom prvenstvu prošle godine. Sada je želja napraviti nešto značajno i na SP-u, za koji će se pripremati sljedećih nekoliko dana. Reprezentacija se okupila jučer te otišla u Poreč, gdje će izbornik Nenad Šoštarić sa svojim stožerom dorađivati posljednje detalje u igri.



- To je sada jedna druga priča, koja pred nas postavlja ne nekakav zahtjev, nego želju da pokažemo svijetu koliko znamo. Mi smo sada lovina i svi će prema nama pristupiti ozbiljno. To smo izborili svojim radom, to je priznanje našem radu i sada cure moraju pokazati da su spremne za korak više - rekao je Šoštarić, koji na raspolaganju nema sve igračice. Zbog ozljeda su morale otkazati Dejana Milosavljević, Dora Kalaus i Tena Japundža, a na popis od 18 igračica naknadno su pozvane Gabriela Gudelj i Elena Popović. U kadru se nalaze još Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Ana Turk, Josipa Mamić, Lara Burić, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ćamila Mičijević, Larissa Kalaus, Valentina Blažević, Stela Posavec, Dora Krsnik i Ivana Dežić, dok su na pričuvnoj listi Gabrijela Bešen Bartulović, Korina Karlovčan, Ines Lisjak, Katarina Pavlović i Kristina Prkačin.



Za vrijeme sedmodnevnog boravka u Poreču Hrvatska će odigrati i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije (25. i 27.11.). "Kraljice šoka" na SP-u igrat će u skupini G u Castellon de la Plani protiv Brazila (2. prosinca), Paragvaja (4.) i Japana (6.). Prve dvije utakmice su u 18 sati, a posljednja u 20.30. Iz svake skupine u drugi krug plasirat će se tri prvoplasirane reprezentacije. Tamo se naša skupina križa sa skupinom H (Španjolska, Austrija, Argentina, Kina), a potom će dvije najbolje selekcije izboriti četvrtfinale. G.R.
Nakon deset godina hrvatske rukometašice ponovno će zaigrati na svjetskoj smotri

Možda ste propustili...

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike