Kultura
ZAVRŠEN ZAGREB FILM FESTIVAL

Nagrađeni filmovi "Konačna sloboda" i "Zbornica"
Objavljeno 21. studenog, 2021.
Projekcijom komedije "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića u subotu navečer u prepunom auditoriju kina SC završen je službeni program 19. Zagreb Film Festivala. Film s impresivnom glumačkom postavom, predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem, ZFF-ovoj publici predstavio je dio ekipe na čelu s redateljem.

Uoči projekcije proglašeni su ovogodišnji laureati ZFF-a na dodjeli nagrada u Galeriji SC. Žiri dugometražnog filma dodijelio je Zlatna kolica za najbolje dugometražno ostvarenje austrijsko-njemačkom filmu "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea, film u kojem se vješto isprepleću osobno, senzualno i političko portretira nesvakidašnji odnos dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru. Dobitnik posebnog priznanja u međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji je hrvatski film "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, koji je žiri opisao kao metaforu društva u cjelini i borbu jedne žene da ga poremeti.

Festivalski program nastavio se i u nedjelju s naslovima iz dugometražne konkurencije, programa Ponovno s nama, Velikih 5, Mreže festivala Jadranske regije i KinoKino festivala, i to u kinima SC i Tuškanac te Uraniji, kao i online na kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba. T.K.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike