Kultura
ZAVRŠEN ZAGREB FILM FESTIVAL

Nagrađeni filmovi "Konačna sloboda" i "Zbornica"
Objavljeno 21. studenog, 2021.
Projekcijom komedije "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića u subotu navečer u prepunom auditoriju kina SC završen je službeni program 19. Zagreb Film Festivala. Film s impresivnom glumačkom postavom, predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem, ZFF-ovoj publici predstavio je dio ekipe na čelu s redateljem.

Uoči projekcije proglašeni su ovogodišnji laureati ZFF-a na dodjeli nagrada u Galeriji SC. Žiri dugometražnog filma dodijelio je Zlatna kolica za najbolje dugometražno ostvarenje austrijsko-njemačkom filmu "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea, film u kojem se vješto isprepleću osobno, senzualno i političko portretira nesvakidašnji odnos dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru. Dobitnik posebnog priznanja u međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji je hrvatski film "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, koji je žiri opisao kao metaforu društva u cjelini i borbu jedne žene da ga poremeti.

Festivalski program nastavio se i u nedjelju s naslovima iz dugometražne konkurencije, programa Ponovno s nama, Velikih 5, Mreže festivala Jadranske regije i KinoKino festivala, i to u kinima SC i Tuškanac te Uraniji, kao i online na kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba. T.K.
Možda ste propustili...

GRADSKO KAZALIŠTE "JOZA IVAKIĆ" U VINKOVCIMA OVE SUBOTE, 22. SIJEČNJA

"Pepeljuga" i "Potonuće Titanika"

PREDSTAVLJENA PETA KNJIGA ZVONIMIRA TOLDIJA

"101 brodska priča" donosi skrivene komade povijesti

NAJAVILI RAZNOLIKE SADRŽAJE U 2022. GODINI

Bogat program Zavičajnog muzeja Slatina unatoč pandemiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA MIRKA ILIĆA U OSIJEKU

Opus autora koji priča o 120 godina ljudske povijesti

2

BROĐANI GOSTUJU U VINKOVCIMA

Predstava "Ružno pače" U Gradskom kazalištu "Joza Ivakić"

3

UO ASSER SAVUS I HRVATSKO DRUŠTVO KNJIŽEVNIKA ZA DJECU I MLADE

Objavljeni najbolji radovi književnog natječaja Tena i Tenica