Regija
UREĐENE I OPREMLJENE UČIONICE KEMIJE, BIOLOGIJE I TEHNIČKOG

Omogućen kvalitetan rad s učenicima
Objavljeno 15. studenog, 2021.
BABINA GREDA - Učionice tehničke kulture, biologije i kemije u OŠ Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi, koju pohađa 258 učenika, kompletno su uređene i opremljene novim namještajem i svom potrebnom opremom za kvalitetno izvođenje nastavnih programa.

Nabavljeni su alat za modelarstvo, 3D printeri, teleskop, mikroskopi, pribor za pokuse... Na krov škole postavljena je meteorološka postaja koja prikuplja podatke o osnovnim klimatskim elementima: temperaturi, vlažnosti i tlaku zraka, smjeru i brzini vjetra te količini oborina. Mjerenja se obavljaju u stvarnom vremenu, a podaci su javno dostupni i koriste se u više nastavnih predmeta. Ukupna vrijednost radova i opreme je 152.486,02 kune, sredstva je osigurala Općina, a riječ je o aktivnostima koje se provode u sklopu projekta "Smart Rural 21".

Ravnateljica škole Đurđica Babić ne krije zadovoljstvo i ističe da će uređenje i opremanje učionica biti od velikog značenja. "Namjera nam je uključiti što veći broj učenika u izvannastavne aktivnosti, povećati njihovo zadovoljstvo i motivaciju, što poboljšava uspjeh u školi, a time i kvalitetu odgojno-obrazovne ustanove. Učenicima omogućujemo stjecanje vještina za nastavak srednjoškolskog strukovnog obrazovanja", ustvrdila je.

Dodaje da se želi potaknuti stjecanje i razvoj sklonosti, interesa, znanja, vještina i posebnih učeničkih sposobnosti za stručno, znanstveno i tehničko stvaralaštvo te organizirano i korisno provođenje slobodnog vremena. M.L.O.
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli