Magazin
INOVATIVNA HRVATSKA: IVANA KRSTIĆ, PODUZETNICA

Svijeće za trenutke sreće
Objavljeno 13. studenog, 2021.
Hrvatski brend: Sasvim neobični mirisi jeseni u kojima će uživati oni koji obožavaju kavu

Jesenska prognoza nagovještava nam da se vraća šuškanje lišća pod nogama, kiša, mekane dekice i mirisne svijeće, u kojima ćemo uživati kada nam još malo hladniji dani pokucaju na vrata. Kako nam je jesen počela i datumski, nadolazeće razdoblje provodit ćemo razmišljajući kako obogatiti svoj dom, posebice dnevni boravak, detaljima koji će nam uljepšati svakodnevicu.



Motion Candles novi je hrvatski brend svijeća, koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima. U ovogodišnjoj jesenskoj kolekciji predstavljaju dvije mirisne svijeće koje će obožavati svi ljubitelji intenzivnih kombinacija drvenastih i alkoholnih nota. Riječ je o svijećama Motion koje mirišu na espresso martini i tobacco i konjak.

Svijeća kojom dominira svima poznato alkoholno piće dobitna je kombinacija za sve koji žele intenzivnije mirise zbog kombinacije konjaka, limete, vetivera, hrasta i duhana. Srednje note još uključuju jasmin i klinčiće, a donje su note inspirirane mošusom i tamjanom. Najpopularnija u toj liniji svijeća je pod nazivom Imagine It, zbog neodoljivog snažnog mirisa espressa koji se sjedinjuje sa slatkim karamelastim notama likera od kave i vodke.

Sojine svijeće Motion izrađene su od 100 % prirodnog sojina voska s dodatkom maksimalnog postotka mirisnih ulja i uporabom prirodnih pamučnih fitilja, čime omogućujemo dugotrajno gorenje, minimalno 35 sati za 180 g težine. Svaka svijeća Motion ručno je izrađena i lijevana.

O ovoj aktualnoj priči o svijećama, odnosno brendu Motion, razgovarali smo s Ivanom Krstić (26), koja je završila magisterij ekonomije u Osijeku, smjera menadžment, a trenutno, uz pokretanje Motion Candlesa, radi u struci u organizaciji prodaje u internacionalnoj korporaciji.

Kada si otkrila da se želiš baviti izradom svijeća?

- Ljubav i interes za svijeće oduvijek su postojali, a prvi put sam ih vidjela drugim očima nekoliko mjeseci prije pokretanja vlastitog posla. Iako sam ih oduvijek upotrebljavala kada sam učila ili kada sam htjela imati mirisan i topao osjećaj u domu nakon napornog dana, nikada nisam osvijestila da je poveznica sa svim meni važnim trenutcima, bilo poslovno bilo privatno, bila ritual paljenja svijeća, jer je upravo on stavio tu točku na i.

Nakon shvaćanja u kojim je sve trenutcima svijeća bila obavezan dodatak, vrlo sam vjerojatno, ne samo u mom slučaju nego i u puno više domova, prvi put shvatila da mi se pruža prilika za širenje svijesti ne samo o važnosti redovite njege vlastitih trenutaka opuštanja nego i o balansu između radnog i relaksirajućeg dijela dana, o kreiranju trenutaka samo za sebe i vraćanju sebi, no i o poticanju svoje kreativnosti i inspiracije u mirnom i mirisnom okruženju, uz mirisne svijeće.

U kojem trenutku je Motion Candles iz hobija prerastao u posao?

- U trenutku prepoznavanja koliko ulaganja sam sve više i više pružala kako je vrijeme prolazilo. Prvenstveno, ulaganja cijele sebe, svog vremena, znanja, istraživanja, nepoznatih načina komunikacije, potrebnog pregovaranja i tako dalje, a potom su slijedila i velika financijska ulaganja, koja su me dodatno osvijestila da započnem graditi nešto novo i nešto od nule. No dio posla uvijek želim promatrati kao hobi, onaj kreativan dio stvaranja i pisanja. Njega ne želim stavljati u forme i okvire i kako bi trebalo, jer upravo kreativnost stvara one prave trenutke oko kojih poslije nastaju forme.

Koji su najveći izazovi u trenutnoj fazi poslovanja?

- Učenje kako predstaviti drugima ono što ja vidim da Motion Candles posjeduje.

Planiraš li širenje i kako zamišljaš da bi to izgledalo?

- Širenje trenutno planiram samo u smislu ponude, jer može nastati još toliko fantastičnih proizvoda i njihovih varijacija, a koji još uvijek nisu ni dostupni na hrvatskom tržištu. Proširenje ponude bit će postupno, svakih nekoliko mjeseci, zajedno s izlascima novih mirisnih kolekcija. Također, vjerujem kako će u sljedećih godinu dana Motion Candles ugledati svoje mjesto na mnogobrojnim policama manjih trgovina diljem Hrvatske, a i to će nam biti tek početak u cjelokupnoj viziji koju imam za njih.

Što bi poručila svima koji iz hobija žele pokrenuti posao?

- Upoznajte sebe kroz hobi koji volite. Prepoznajte svoje zašto i neka vam bude vodilja za pokretanje posla. To će biti vaša prepoznatljivost, a moć u svakodnevnom uživanju svoga zašto bit će vam najveća nagrada i satisfakcija.


Priredila, razgovarala i napisala: Andrea TINTOR
Poticaj za uspjeh
- Željela sam da u trenutcima uspjeha i slavlja osobama bude asocijacija i paljenje moje svijeće, koja tada još nije imala ime. Željela sam da bilo tko, dok bude uživao u mirisu i dok se bude opuštao uz plamen, ima još nešto što će potaknuti pozitivne i snažne misli, što će ga potaknuti na vlastiti pokret i tako je nastala ideja o ohrabrujućim porukama. Čim sam izgovorila pokret, nastalo je ime Motion Candles i jako sam ponosna na odabir za koji mi je najveća želja da postane must have u svim inspirativnim, a potom i vlastitim slavljeničkim uspješnim trenutcima - kaže Ivana Krstić.

Možda ste propustili...

IRAN I IZRAEL: SMRTNI NEPRIJATELJI

Eskalacija rata u sjeni

PROŠLOST U SADAŠNJOSTI: TASKO S RAZLOGOM I POKRIĆEM

Ironija kao feministički pogled

Najčitanije iz rubrike