Crna kronika
NE GINE MU ZATVOR

Odbjegli ubojica s ceste nije ni smio voziti auto
Objavljeno 28. listopada, 2021.
Osim koktela alkohola i droge, vozač Audija imao je zabranu vožnje zbog prijašnjih prekršaja

Iako će proteći mjeseci da slučaj pogibije biciklista iz Privlake dođe do sudskog pravorijeka, nedvojbeno je, nakon samo iščitavanja kaznenih djela koje je počinio, da višegodišnja zatvorska kazna čeka 29-godišnjeg vozača automobila s područja grada Otoka, koji je skrivio tragičnu nesreću i onda pobjegao.



Nesreća se, podsjetimo, dogodila u ponedjeljak oko 18.40 na ulazu u Vinkovce iz smjera Županje, kada je na stražnji dio bicikla koji je vozio 54-godišnjak, vozeći se u istom smjeru, naletio automobil Audi koji je vozio 29-godišnjak. Bicikl je s vozačem odbačen pokraj ceste, a od težine zadobivenih ozljeda biciklist je poginuo na mjestu nesreće. Vozač automobila je pobjegao, no policajci su ga pronašli i uhitili oko 22 sata u Vinkovcima. Uslijedila je istraga i počelo nabrajanje kaznenih djela koja je počinio 29-godišnjak.

Osim bijega krivca s mjesta pogibije jedne osobe u prometu, 29-godišnjaku je alkotestom utvrđeno da je u krvi imao više alkohola od dopuštenog, a također je bio i pod utjecajem amfetamina. Uvidom u policijsku evidenciju pokazalo se kako vozač automobila nije ni smio biti na cesti jer je vozio za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima "B" kategorije zbog ranijeg prekršaja. Vozač je prvo završio na triježnjenju u zgradi policije koju nije napuštao jer je kasnije predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko srijemske. Nakon podnesene kaznene prijave nadležno državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražni zatvor, što je sudac istrage Županijskog suda Vukovara i odredio. Mjesec dana istražnog zatvora - za početak.

Policija je izvijestila i o nesreći koja se u 2 sata poslije ponoći u utorak zbila kod Županje. Vozač kamiona s prikolicom, 31-godišnjak iz BiH, s ugibališta se pokušao polukružno okrenuti. U tom je trenutku u stražnji lijevi kotač prikolice kamiona udario auto županjskih registracija kojim je, iz smjera Vinkovaca prema Županji, upravljala 19-godišnjakinja iz Bošnjaka. Auto potom udara i lomi metalni nosač prometnog znaka, nakon čega dolazi do višestrukog prevrtanja vozila, a mlada vozačica, koja nije bila vezana, ispala je iz automobila i zadobila teške ozljede.


Milan Bugarić
30

dana istražnog zatvora određeno je 29-godišnjaku

2

nedopuštene supstance, alkohol i drogu, u krvi je imao 29-godišnji vozač auta

Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike