Osijek
NIJE SAMO PRIJEVOZ PUTNIKA

Osječki taxi će vam i u
ponoć dovesti lijekove
Objavljeno 27. listopada, 2021.
Domaća tvrtka, koja ima 104 zaposlenika, bori se na tržištu u uvjetima korone i nudi nove usluge

Početak studenoga razdoblje je u kojemu u tvrtki Osječki taxi slave rođendan, vrijeme je za četvrti. Kao i prijašnjih godina, neće biti praznih ruku, toga će dana prigodno darivati svoje korisnike.



Prošle su godine, primjerice, podijelili nekoliko tisuća maski za lice - tada se, naravno, kao i danas, posebna pozornost davala zaštiti od širenja virusa. No o tome jesu li, i kako, poslovno prebrodili vrijeme pandemije te o planovima za novo razdoblje, razgovarali smo s Ivicom Klobučarom, direktorom tvrtke Osječki taxi.

- U jednom trenutku prošle godine, zbog restriktivnih mjera, sve je stalo - fakulteti, odlazak u škole, noćni život, što je naša baza putnika. U tom periodu redoviti su nam ostali samo klijenti koji su išli u bolnicu. No usprkos tom udaru, mi smo kao tvrtka odlučili izići zajednici u susret tako što smo organizirali besplatan prijevoz do bolnice za, primjerice, trudnice, onkološke bolesnike, bolesnu djecu... Bio je to naš mali doprinos zajednici od koje živimo, jer ono čime se najviše ponosimo naše je ime, Osječki taxi - priznaje Klobučar, koji ne skriva kako je prije svega lokalpatriotski nastrojen.

No pandemijsko vrijeme u toj tvrtki iskoristili su i kako bi organizacijski unaprijedili poslovanje.

- Jedini smo taksi koji ima sustav Fleet Management, kojim vidimo stanje naših vozila u prometu i primamo sve parametre kako bismo održali sigurnost u prometu. Također imamo svoju korisničku aplikaciju, vlastiti call-centar. Prije manje od godinu dana kupili smo novu flotu, i to 25 Dacia Dustera, deset karavana i dva nova kombija.

Za prijevoz djece, svih dobi, imaju sjedalice, uveli su i pet friendly taksije s boksovima specijaliziranim za prijevoz kućnih ljubimaca. Preko korisničke aplikacije vožnja se može i naručiti, primjerice, ako danas naručite vožnju za 15. prosinca u 8.30, njihovo će vozilo biti ispred vaše adrese deset minuta prije.

- Radimo i dostavu, od 0 do 24, i nismo ograničeni na radijus vožnje. Primjerice, možete nazvati naš taksi u ponoć jer vam je ponestalo potrebnog lijeka i naš vozač će kupiti lijek u ljekarni i dovesti vam ga kući uz predočenje računa. Također, ako vam ustreba hrana ili piće, naši će vam vozači i to dovesti, usluga dostave dodatno vas stoji 30 kuna - kaže Klobučar.

Takvo što je moguće jer Osječki taxi raspolaže flotom od 37 vozila, timom od 104 zaposlenika, od kojih je 70-ak vozača.



Dario Kuštro
NASTOJAT ĆE NE KORIGIRATI CIJENE, ALI...
Nažalost, poslovanje u uvjetima pandemije, a sad i rast cijena derivata i rezervnih dijelova, koje jednostavno luduju, postavljaju pitanje hoće li biti prisiljeni korigirati cijenu prijevoza. “Trudimo se zadržati se u okviru sadašnjih 20 kuna za do pet kilometra vožnje, pri čemu je svaki sljedeći kilometar dodatnih pet kuna, ali ako ne želimo ugroziti rentabilnost poslovanja, izvjesno je da ćemo korigirati cijene, što je naša konkurencija već učinila. Izvjesno je da će nova cijena biti 25 kuna za prvih pet kilometara te potom šest kuna po kilometru. Pokušavamo se boriti, nije lagano, preveliki su troškovi. No korisnicima koji se budu koristili našom aplikacijom cijena će biti povoljnija”, kaže zaključno Klobučar.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana