Osijek
ŽIVJETI S DRAVOM

Naša rijeka u objektivu 36 svestranih fotoautora
Objavljeno 24. listopada, 2021.

Posjetitelji su sami birali tri pobjedničke fotografije, od njih ukupno 36, koliko ih je u subotu na Vodenici bilo postavljeno na izložbi “Živjeti s Dravom”, a rezultati će biti objavljeni u ponedjeljak.

Prezentacija je to radova s fotonatječaja koji je Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije raspisala u rujnu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave. Pristigle su fotografije Drave i zanimljivih detalja vezanih uz rijeku - bioraznolikost, život s rijekom, ribolov, vožnja čamcem, plivanje i druge aktivnosti na rijeci Dravi...

- Izložba “Živjeti s Dravom” trebala je ovog vikenda biti dijelom manifestacije “HeadOnEast” u Kazamatu u Tvrđi, no, kako je odgođena, mi nismo mogli čekati, izložbu smo premjestili na Eko Vodenicu, a građane smo pozvali da nas posjete i izaberu koje su fotografije najbolje - objasnila je Željka Vrebac iz Agencije.

Nakon natječaja od stotinjak pristiglih fotografija stručni je žiri, koji su uz predstavnike organizatora činili Kristina Lozušić Marić, Mario Matoković i Vjeran Vidaković (sve troje s Akademije za umjetnost i kulturu), odabrao fotografije koje su naposljetku i izložene. Među izloženim su radovima, primjerice, i one autora iz Francuske, Slovenije i Mađarske, koji su na proputovanju Hrvatskom ovjekovječili riječne motive.

Autori fotografija s najviše glasova bit će nagrađeni, za nagrade su se pobrinuli restorani “Čingi Lingi čarda” i “Stari mlin”, PP Kopački rit i eCeker. ​Naposljetku, Željka Vrebac izvijestila je kako je Javna ustanova izabrala 13 fototografila koje će krasiti naslovnicu i 12 stranica kalendara za iduću godinu. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije