Crna kronika
TROJE MRTVIH KOD OKUČANA

Neiskustvo vozača uzrok je tragedije
Objavljeno 24. listopada, 2021.
Vozačko neiskustvo, nešto brže spuštanje s nadvožnjaka po mokrom kolniku i lagana prikolica - sve su to uzroci tragedije na čvoru Okučani u kojoj su život izgubile tri osobe. Očevid policije i državnog odvjetnika pokazao je kako je za tešku prometnu nesreću, u kojoj je poginula obitelj iz Srbije (majka i dva sina) kriv 25-godišnji vozač kamiona. On je nakon očevida uhićen. Nesreća se, podsjetimo, dogodila u petak nešto nakon 15 sati na spojnoj cesti koja od naplatnih kućica vodi do punog profila autoceste A3.

Očevidom je utvrđeno kako se kamion pulskih registracija koji je vozio 25 godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kretao iz smjera naplatnih kućica prema autocesti A3. Dok se spuštao s nadvožnjaka prema ulazu na autocestu u smjeru Zagreba, vozač kamiona Mercedes, koji je vukao praznu prikolicu Silvecar, izgubio je kontrolu nad upravljačem, nakon čega je teretno vozilo prešlo u lijevi prometni trak i udarilo u zaštitnu ogradu. U tom trenutku iz suprotnog smjera, nakon što je s autoceste skrenuo desno, na čvor Okučani, naišao je automobil koji je vozio 38-godišnjak i došlo je do direktnog sudara. Kamion se potom polukružno okrenuo, a u automobil je naknadno udarila i prikolica. Oba vozila zaustavila su se 20-ak metara od mjesta sudara.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće poginule su sve tri osobe u Renaultu Meganeu srbijanskih nacionalnih oznaka. Pokazalo se kako je riječ o 57-godišnjoj majci i dva sina, od 38 i 35 godina. Vozač kamiona nije ozlijeđen u nesreći. Ubrzo su na mjesto sudara došli policajci, Hitna pomoć, ali i vatrogasci JVP-a Nova Gradiška, koji su iz potpuno uništenog automobila izvukli tijela poginulih osoba.

U petak u 19.30 vozač kamiona je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu. S obzirom na to da je riječ u državljaninu BiH, zatraženo je određivanje istražnog zatvora, i to zbog opasnosti od bijega. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike