Regija
VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Ravnateljica kaže da je dala ostavku jer Općina dvije godine nema sluha za manjak radnika
ĐURĐENOVAC - Ravnateljica Dječjeg vrtića Jaglac Đurđenovac Renata Plečić podnijela je neopozivu ostavku Upravnom vijeću, a kojeg su napustile tri članice.

U priopćenju koje je uputila medijima Plečić navodi kako je razlog njezine ostavke izostanak potpore Općine Đurđenovac, osnivača vrtića, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost ravnateljice. Najavila je kako će raditi kao odgojiteljica u skupini, a što je i posljednje dvije godine radila. ‘’Izložena mobingu poslodavca, ignoriranju i zanemarivanju zamolbi i apela za bolje uvjete rada radnika, ujedno i djece tijekom zadnje dvije godine, primorana sam donijeti takvu odluku. Također, izložena stresu svakodnevno balansirajući rad u uredu i pokrivanje odgojitelja produženog boravka već dvije godine, jako mi se narušilo zdravstveno stanje koje nema cijenu fotelje ravnatelja’’, ističe Plečić u pismu ostavke.

Ističe i kako je Općinu Đurđenovac u više navrata izvijestila o teškom stanju u vrtiću. ‘’Pokušavala sam ukazati osnivaču na neizdrživo stanje izazvano nedostatkom radnog kapaciteta, plaćama koje su daleko niže od prosječne plaće radnika u vrtiću, no za moj vapaj nije bilo sluha. Kako radimo u teškim uvjetima i s nedostatkom radnika, ispod minimuma pedagoškog standarda, pokušala sam dopisima apelirati za razgovor, ali bez uspjeha. Takav slijed događaja iscrpio je moje zdravstveno stanje i dovelo na rub tjelesne izdržljivosti te ga dalje ne želim uništavati’’, zaključuje Plečić. Kaže kako će boravak djece i dalje biti siguran i kvalitetan.

Da je stanje u vrtiću vrlo loše, upozorila je i oporba na konferenciji za novinare. ‘’Vrtić ima šest skupina djece, a radi pet odgojiteljica. Jaslice još uvijek ne rade, jer Općina nije donijela odluku da se zaposle dva odgojitelja’’, istaknuo je Ivo Kljajić uime Kluba vijećnika Domovinskog pokreta. Vijećnica SDP-a Marija Leš rekla je kako je Đurđenovac primjer negativne demografske politike.


Snježana Fridl
Ubrzo novo Vijeće
Nakon što je Renata Plečić dala ostavku na mjesto ravnateljice Dječjeg vrtića Jaglac, očekuje se imenovanje novog Upravnog vijeća. Općinski načelnik Hrvoje Topalović kaže kako je svjestan problema te da će Općina u najkraćem mogućem roku imenovati novo Upravno vijeće koje će donijeti odluku o v.d. ravnatelja kako bi vrtić dalje normalno nastavio funkcionirati.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike