Sport
NAJNOVIJA FIFA-INA RANG-LISTA

Hrvatska je ponovno
blago potonula
Objavljeno 21. listopada, 2021.
Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je jednu poziciju na novoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u četvrtak te se trenutačno nalazi na 18. mjestu s 1608.84 bodova. Pobjedom protiv Cipra u gostima te remijem protiv Slovačke u Osijeku, u sklopu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022., Vatreni su izgubili 0.59 bodova u odnosu na prošli mjesec, pa ih je preskočila Švedska.

Hrvatska je neodlučenim rezultatom protiv Slovačke izgubila i prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na SP od Rusije, koja je u listopadu pobijedila Slovačku i Sloveniju te tako popravila plasman za tri mjesta, pa je sada 33. reprezentacija svijeta s 1497.45 bodova. Ipak, odluka o prvom mjestu u skupini, a samim time i izravnom putniku u Katar, najvjerojatnije će pasti 14. studenoga, u Splitu, gdje će Hrvatska ugostiti Rusiju. U toj utakmici Hrvatskoj će trebati pobjeda, a Rusiji bi za odlazak na SP bio dovoljan i remi. Tri dana ranije Hrvatska će gostovati kod 173. Malte, a Rusija će ugostiti 103. Cipar. Očekuje se da će i Hrvati i Rusi dobiti te utakmice.

Na vrhu FIFA-inog poretka i dalje je Belgija ispred Brazila, a na treće i četvrto mjesto uspeli su se svjetski prvak Francuska i europski prvak Italija, koji su potisnuli Englesku na peto mjesto. U top 10 još su šesta Argentina, ispred Španjolske, Portugala, Meksika i Danske. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku