Osijek
JESENSKI ŠKOLSKI SAJAM TRGOSA

Opet dokazali da im je srce veliko
Objavljeno 21. listopada, 2021.
Prepuno dvorište Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas, dokaz je humanosti učenika koji su se odazvali na Jesenski humanitarni sajam kako bi prikupili sredstva za potrebite obitelji polaznika škole. Posjetitelji su se sladili kolačima, kao i ostalom ponudom za koju su zaslužni učenici članovi Trgosa, roditelji i djelatnici škole i Učeničkog doma kupili poneki unikatni predmet koji su napravila vrijedna djeca, ili pak dali novčanu donaciju.

Već pet godina, kaže prof. Marina Hržica, voditeljica školskog Volonterskog kluba Trgos, organiziraju humanitarne aktivnosti, uz sponzore koji su, primjerice, darovali med i lavandu, a angažirale su se i profesorice, među kojima i Jasna Konđa, koja je komentirala kako se sve održava pod motom projekta "Rukama stvori, srca osvoji" i pohvalila sve volontere.

- Prikupljamo i novčane donacije te trajne namirnice za obitelji u potrebi, jer već niz godina imamo učenike koji su slabijeg imovinskog statusa i za njih smo skupljali i prije pandemije na humanitarnim akcijama. Sve na sajmu su rukotvorine, neke smo proizvode reciklirali, primjerice keramiku, staklo, ambalažu i predmete koje imamo doma. Učenicima želimo ponuditi inovativan i kreativan način pogleda na izradu i recikliranje, a s druge strane želimo pokazati i humanost na djelu. Svi su, pa i roditelji, mnogo pomogli i imamo u njima potporu i partnera u projektima. Zahvalni smo i donatorima materijala od kojih smo izrađivali rukotvorine, a pozivam tvrtke da nam doniraju proizvode od kojih ćemo mi napraviti nove, od dekorativnih kartona, preko malih uređaja za obradu, pa do prehrambenih proizvoda - istaknula je Marina Hržica.

D. Pejić
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike