Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV 19-GODIŠNJEG VOZAČA

Tereti se za smrt mlade putnice (20)
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Više od godine dana nakon što je skrivio tešku prometnu nesreću, u kojoj je od posljedica zadobivenih teških ozljeda nekoliko mjeseci poslije preminula 20-godišnja putnica u automobilu, podignuta je optužnica protiv 19-godišnjeg vozača. Županijsko državno odvjetništvo Osijek optužnicom tereti 19-godišnjaka da je 29. kolovoza 2020. oko 4.05 sati na Zelenom polju u Osijeku, iako svjestan da je kao mladi vozač prethodno konzumirao alkoholna pića i da zbog toga nije sposoban za sigurnu vožnju te da time može ugroziti druge sudionike u prometu, pristajući na to upravljao autom Vinogradskom ulicom iz smjera Zelenog polja prema Nemetinu.

Tereti ga se da je upravljao vozilom s najmanje 0,83 promila alkohola u krvi i brzinom od oko 112 km/h (dopušteno je 50), koja nije bila prilagođena širini uske Vinogradske ulice. Odvjetništvo dalje tereti 19-godišnjaka da je zbog alkoholom umanjenih vozačkih sposobnosti te neprilagođene i nedopuštene brzine, dolaskom do kućnog broja 105 i desnog zavoja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio uz sjeverni rub kolnika. U nastavku kretanja vozilom je udario u parkirani automobil i odbacio ga na ogradu obližnje kuće. Vozilo mladog vozača potom udara i u drugi automobil koji je bio parkiran ispred druge kuće.

Tom je prilikom putnica, rođena 2000. godine, na stražnjem sjedalu automobila kojim je upravljao okrivljenik zadobila niz teških i za život opasnih ozljeda od kojih je preminula 9. ožujka 2021. u bolnici.

S.Lacić
ZAUSTAVLJENO ŠEST PIJANIH VOZAČA
U srijedu je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano sedam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Na području Đakova dogodile su se tri prometne nesreće, na području Osijeka dvije, a na području Belog Manastira i Belišća po jedna prometna nesreća. Zaustavljeno je i šest pijanih vozača (5 vozača automobila i 1 biciklist). Najpijaniji je bio 55-godišnjak iz Čepina kojeg su policajci zaustavili u srijedu u 21.40 u Našicama. U krvi je imao 1,88 promila alkohola.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike