Mozaik

Vrhunski chefovi uputili čestitke za Međunarodni dan kuhara
Objavljeno 21. listopada, 2021.

Danas je Međunarodni dan kuhara. Prigodnu čestitku svim kuharima uputio je i predsjednik Udruge kuhara i slastičara grada Slatine,. Rođeni Orahovčanin te trofejni kulinarski umjetnik Dražen Šafar:

-Svim kolegicama kuharicama i kolegama kuharima od srca želim sretan naš dan, da ova nesretna pandemija prođe što prije pa da se opet družimo i pružamo našim ljudima najbolji mogući praznik, a to onaj za nepce. – rekao je Šafar.

 

Čestikama se pridružila i jedna od ponajboljih svjetskih slastičarki, Slatinčanka Sandra Jadek:

-Kada jednom uđeš u svijet kulinarstva u njemu si vječno i tek tada spoznaješ veličinu ovog zanimanja i ljudi koji se njime bave. Zato svim svoji kolegama i kolegicama od srca želim sretan naš dan – rekla je Jadek.

 

Jedan od ponajboljih svjetskih kuhara i odnedavno član svjetske organizacije Esccoffier, Osječanin Ivan Đukić također je izrekao svoju čestitku:


-Kulinarstvo je umjetnost, umjetnost znanja i stvaranja, ali umjetnost čovječnosti. Zato dragi moji kuhari i kuharice dijelimo svoje znanje, usmjerimo ka drugima i pokazujmo ga svima. Sretan nam naš dan – rekao je Đukić.

 

Odličnu poruku za Međunarodni dan kuhara poslao je i predsjednik Escoffiera za Hrvatsku Mickael Alix:


Sretan vam Međunarodni dan kuhara  Dan stvoren za razmjenu i slavljenje kuhara diljem svijeta, ali što je još važnije za podršku našim mladim kuharima koji rade u industriji. Proteklih nekoliko godina bilo je posebno izazovno za naš sektor u kojem je globalna pandemija dramatično i negativno utjecala na veći dio svijeta. Stoga nikada nije bilo tako važno vrijeme za kuhare diljem svijeta da se ujedine i pomognu motivirati novu generaciju mladih talenata za ulazak u industriju koju svi volimo. Također moramo podržati obukom, podijeliti kulinarsko znanje, pomoći u osobnom razvoju i pokazati sljedećoj generaciji koliko je naša industrija doista uzbudljiva i poticajna. – zaključi je Alix.
 
Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DANAS PRETPREMIJERA

Komedija "Po tamburi" stiže u kina 9. prosinca

2

HRT U POVODU 30. GODIŠNJICE SMRTI

Dokumentarac o Karlu Metikošu

3

PRVI SAMOSTALNI KONCERT U HRVATSKOJ

The Cure u Zagrebu 27. listopada 2022.