Sport
IVUŠIĆ MUKU MUČI KAKO RAZBITI HEMATOM

Nadam se da se uskoro vraćam i u reprezentaciju
Objavljeno 21. listopada, 2021.
Ivušić je izvan stroja tri tjedna, a još je neizvjesno kada će opet biti zdrav

Uskoro će se napuniti punih mjesec dana u kojima je NK Osijek osuđen na život bez svog prvog vratara Ivice Ivušića. Reprezentativna "jedinica" bijelo-plavih ozlijedila se na doista nesretan način u posljednjim sekundama susreta protiv Šibenika na Šubićevcu.



Koban je bio, naizgled, običan sudar s napadačem Šibenčana Antonijom Marinom. U prvi mah činilo se kako će se Ivušić brzo vratiti u pogon, ali ozljeda je, nažalost, ipak bila ozbiljnije prirode. Propustio je posljednja dva susreta za bijelo-plave, a bio je prisiljen preskočiti i akciju hrvatske reprezentacije u listopadu.

Neizvjesnost


Ivušić svakodnevno odrađuje terapije s klupskom liječničkom službom, ali, nažalost, točan datum povratka na teren još uvijek je nemoguće odrediti.

- Prošla su točno tri tjedna od ozljede. U početku se nije činilo kako će me ona toliko dugo odvojiti od momčadi, ali ispostavilo se kako je riječ o vrlo velikom hematomu koji se smjestio točno između mišića i došao do same kosti, pa, unatoč velikim naporima koje ulažu naši fizioterapeuti, nikako ga ne uspijevamo razbiti. Evo, baš idem u Bizovac na valne udare. Možda će to pomoći. Jednostavno ne mogu ništa s tom ozlijeđenom nogom, pa mi nema druge nego biti strpljiv i nadati se što bržem oporavku. Ovakav ne bih ni na koji način mogao pomoći momčadi. Najviše me muči što nitko ne može odrediti točan datum povratka na teren. Bilo je ranije nekih prognoza, ali se one nisu pokazale točnima, pa zbog toga ne bih špekulirao kada ću opet biti na raspolaganju. Valjda ću do sljedećeg okupljanja reprezentacije u studenom već imati poneki nastup za klub - kaže Ivica Ivušić, vratar Osijeka.

Ozljede nikada nisu dobrodošle, ali njemu se dogodila u najgorem trenutku. Upravo je ušao u krug reprezentacije, imao odličan debi u Bratislavi.

- Dobro ste rekli, ozljede nikada nisu dobrodošle. Međutim, nisam u karijeri bio nešto teže ozlijeđen, pa ako će nakon ove ozljede opet biti tako, onda prihvaćam trenutačno stanje. Naravno, nije ugodno, ali nastavit ću ulagati maksimalne napore kako bih se što prije oporavio. Nadam se kako ova trenutačna situacija neće utjecati na moj status u reprezentaciji. No, u ovom trenutku sam fokusiran samo na to kako što prije ozdraviti i opet stati među vratnice. Ako budem u formi koju sam imao prije ozljede, novi poziv za reprezentaciju, vjerujem, neće izostati.

Uzbudljivo prvenstvo


U posljednjih mjesec dana Osijek krenuo uzlaznom putanjom nakon određenih problema s kojima se suočio prije prve prvenstvene stanke početkom rujna. Sada su bijelo-plavi opet u pobjedničkom ozračju.

- Bilo je očekivano kako ćemo podignuti formu nakon manje krize koja nam se dogodila. Momčad sad opet igra odlično, a to je nagrada za naš strpljivi rad na treninzima. U biti, ako se mene pita, ovo je sada normalno stanje. Naviknuti smo pobjeđivati, a krize se tijekom sezone događaju, i nije to nikakva novost. Važno je što smo iz krize izišli još jači.

Teško se sjetiti kada je prvenstvo bilo uzbudljivije negoli ove sezone. Četiri prvoplasirane momčadi stisnute su u maloj bodovnoj razlici, što garantira veliku neizvjesnost kada je u pitanju bitka na naslov prvaka.

- HNL raste iz sezone u sezonu. Liga je sve kvalitetnija, nema laganih utakmica, što je odlična stvar za naš nogomet, a i za gledatelje. Neizvjesnost je uvijek dobrodošla, a osim toga smatram kako se na susretima HNL-a itekako ima što vidjeti. Nema dvojbe kako će biti "čupavo" u utrci za naslov, ali bolje da je tako. Bit će velike borbe.

Ima li Osijek snage izdržati tu iscprljujuću utrku za naslov?

- Imamo. Stalno smo pri vrhu tablice, a kvaliteta naše momčadi nikada nije bila sporna. Već sam rekao da je izjednačenost velika, ni protiv koga u Ligi ne možeš računati na sigurnu pobjedu, pa će biti dosta promjena na vrhu tablice i oko njega. Siguran sam kako se možemo ravnopravno nositi sa svima, ali nezahvalno je prognozirati kako će sve to skupa završiti. Naše ambicije nisu tajna, ali siguran sam kako slično razmišljaju i naši konkurenti. U svakom slučaju, bit će ovo vrlo uzbudljiva sezona - zaključio je Ivica Ivušić, vratar NK Osijek.

Bijelo-plave čekaju velike bitke, a u njima će im sigurno biti lakše kada Ivušić ozdravi i vrati se na svoje "radno mjesto".



Dalibor Keler
82

uzastopne prvenstvene utakmice odigrao je Ivušić za Osijek prije ozljede

NE BOJIM SE ZA KATAR
Reprezentacija Hrvatske na putu prema plasmanu na SP u Kataru 2022. godine malo je zapela u listopadu. Remi sa Slovačkom u Gradskom vrtu zakomplicrao je stanje u skupini.

- Dok god Hrvatska svoju sudbinu drži u vlastitim rukama, ja se za nju ne bojim. Ostale su nam utakmice protiv Malte u gostima i domaća s Rusijom. S tih šest bodova bit ćemo pobjednici skupine, što osigurava izravan plasman u Katar. Siguran sam kako ih možemo ostvariti - kaže Ivušić.

Najčitanije iz rubrike