Sport
PRIJATELJSKI SUSRET

Bijelo-plavi izbjegli poraz od Vukovara 1991.
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Ne može Osijek bez "drame" ni u prijateljskoj utakmici. Šalu nastranu, teško da će trener bijelo-plavih Nenad Bjelica biti zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači u prijateljskom ogledu protiv trećeligaša Vukovara 1991. Ako je to trebala biti "kvalifikacijska" utakmica za susret protiv Rudeša u osmini finala Kupa, onda se malo ljudi tu nametnulo. Vukovarci su prvih 45 minuta stekli dva pogotka prednosti. Dvaput su šutnuli i zabili dva pogotka, ali to je manji problem od onoga koji je Osijek imao u organizaciji napada. U prvom dijelu dogodila se tek jedna prava prilika koju nije iskoristio Gržan, a s druge strane raspoložen je bio nekadašnji napadač Osijeka, veteran Josip Barišić. Prvo je u 28. minuti Barišić povratnom loptom poslužio Tustonjića, koji se othrvao čuvarima, pa s 12 metara pogodio desnu vratnicu, od koje se lopta odbila u mrežu, a osam minuta kasnije uhvatio je volej na rubu kaznenog prostora i pogodio sam donji lijevi kut za povećanje prednosti Vukovaraca. U nastavku susreta Bjelica je isprobavao dosta varijanti. Čeberko je igrao veznog, Gržan iza dva napadača, a jedini koji je bio raspoložen za igru bio je Ndockyt, kojeg su gosti teško čuvali. Pokušao je Daku "škaricama", što je obranio Duborvić, a Osječani su poraz izbjegli u posljednjih desetak minuta. Prvo je Bralić u 82. zabio nakon ubačaja Čeberka iz slobodnog udarca, a dvije minute kasnije Čeberko se upisao u strijelce nakon što je Mierez pucao "škaricama", a odbijenu loptu od Duborvića Ukrajinac je spremio u mrežu. Uglavnom, bijelo-plavi se baš nisu pretrgnuli u toj utakmici, a na taj način će ti igrači teško natjerati Bjelicu da im pruži ozbiljnije prilike u službenim utakmicama. D.Keler
OSIJEK       2 (0)

VUKOVAR 1991       2 (2)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelci: 0:1 Tustonjić (28), 0:2 Barišić (36, 1:2 Bralić (82), Čeberko (84).

OSIJEK: Kolić (od 46. Krijan), Caro, Bralić, Čeberko, Jurčević, Žaper (od 46. Barišić), Pilj, Ndockyt, Gržan, Bohar (od 46. Mierez), Daku.

VUKOVAR 1991: Marijanović, Dogan, Biljan, Robin, Jara, Paz, Filipović, Aleksić, Pavičić, Tustonjić, Barišić. Još su igrali: Dubrović, Škarica, Golub, Benedetti, Brajković, Radošević, Bognar, Ljaljić, Zetović, Vuksan, Robina, Tadić.

Najčitanije iz rubrike