Osijek
AIESEC U OSIJEKU I ZAGREBU

Koje prednosti donosi ostanak
u Hrvatskoj po završetku studija
Objavljeno 21. listopada, 2021.
Jedna od najvećih studentskih organizacija mladih, AIESEC, organizira konferenciju “Business Future in Croatia”. Konferencija će se održati uživo, u petak i subotu (22. i 23. listopada), u Osijeku i Zagrebu, a pomoći će u organizaciji Split i Varaždin.

Cilj “Business Future in Croatia” konferencije jest predstaviti uspješne i respektabilne lokalne tvrtke i predavače te kroz predavanja i interaktivne radionice pružiti mladim ljudima stvarnu sliku o svakodnevnim izazovima poslovanja hrvatskih tvrtki i na koji se način, u različitim sferama poslovanja, može uspjeti.



- Konferencija je nastala u želji da se našim vršnjacima i kolegama pokaže zašto vrijedi izabrati Lijepu Našu za ostvarenje svog “američkog sna”, odnosno koje im prednosti donosi ostanak u Hrvatskoj nakon fakulteta - poručuje Iva Tolić iz osječkog ogranka AIESEC-a.



Konferencija će obuhvatiti brojne predavače iz različitih sektora koji će svojim iskustvom studentima i mladima približiti izazove, prednosti i ukazati na učestale pogreške. Predavanjima se želi pokazati koje prilike čekaju i kako ih ljudi sami mogu stvoriti. Također, želi se staviti fokus na razne industrije, a ne samo na IT sektor, i time pokazati kako svaka ideja vrijedi.

Osječki će se dvodnevni program održavati na Ekonomskom fakultetu, predavači su predstavnici lokalnih tvrtki koje su na širem tržištu već dosegnule određenu prepoznatljivost. Program u petak počinje od 9.45 sati, šest je predavača koji će izlagati po 45 minuta. Redom, to su Ivan Škojo (Reroot), Nandino Lončar, Martina Karalić (BooLab), Boris Bajtl (Atos), Alan Mate Orlić (TinkerLabs) i Tomislav Bilić (Inchoo).



U subotu, od 10 sati, niz predavača otvara Nina Kelavić (Osječki taxi), Tomislav Barbarić (ŽRA), Jasenka Pejaković (Mono), Sandi Hadžić te Katarina Horvat (Horka komunikacije). Konferencija će u subotu biti zaključena panelom “Sport i business, što ih povezuje?”, u 15 sati, na kojemu će debatirati Ivana Maltašić, Robert Seligman i Alen Nađsombat.



Posebnost je konferencije u tome što će snimke predavanja i panela s konferencije (i one u Osijeku, i one u Zagrebu), biti dostupne nakon završetka.

D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike