Ekonomija
SMANJENJE TROŠKOVA POSLOVANJA

Osnovana Udruga trgovine
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Osnovana je Udruga trgovine i logistike (UTIL), nova interesna udruga koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike.
Na sjednici Osnivačke skupštine za predsjednika UTIL-a izabran je Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe, a za članove Upravnog odbora izabrani su član Uprave Konzuma Tomislav Kramarić, predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik, izvršni direktor Schenkera Saša Baleta te Ana Babić, direktorica LPP Hrvatska. Imenovana su i tri člana Savjeta Udruge, tijela koje nadzire rad te udruge, i to Stjepan Roglić, potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico Grupe, Tomislav Bagić predsjednik Uprave Tiska te Dinko Magazin, predsjednik Uprave Polleo Sporta. Udruga s radom počinje nakon upisivanja u Registar udruga RH, a u ovom trenutku čini ju 12 tvrtki utemeljitelja koji predstavljaju važne dionike i lidere u maloprodaji i veleprodaji hrane i pića, trgovini namještajem, renomiranim modnim i sportskim brendovima te robom široke potrošnje, kao i u upravljanju trgovačkim centrima i logistici. Ciljevi rada UTIL-a su smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unaprjeđenje poslovnog i zakonodavnog okvira, kao i daljnja harmonizacija s najboljim EU praksama. "Osnivanjem i djelovanjem Udruge trgovine i logistike želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe te omogućiti uspješnije poslovanje industrije koja po svojim godišnjim prihodima, broju zaposlenika i doprinosu u državni proračun predstavlja jednu od ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sa svim dionicima i donositeljima odluka relevantnih za naše gospodarske djelatnosti te svim interesnim udruženjima želimo ostvariti konstruktivan i afirmativan dijalog, stavljajući na raspolaganje znanje i ekspertizu tvrtki članica s ciljem stvaranja uvjeta za dugoročno održiv i još uspješniji razvoj industrije", rekao je Denis Čupić. Z.Rupčić


Uvođenje eura, regulacija e-trgovine...
Industriji trgovine i logistike u kontekstu najavljenih izmjena i dopuna zakonskih regulativa, od Zakona o trgovini, uvođenja eura, pravedne regulacije e-trgovine itd. te u kontekstu značajnog povećanja troškova poslovanja, itekako je potrebna organizacija koja će biti fokusirana primarno na ove teme. Zato vjerujemo i nadamo se da će nam se na početku rada pridružiti i druge tvrtke iz našeg sektora, izjavio je predsjednik Udruge trgovine i logistike Denis Čupić.

Možda ste propustili...

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

Najčitanije iz rubrike