Sport
3. KOLO LIGE PRVAKA U SKUPINAMA E-H

Barcelona konačno po bodove, Atalanta prijeti M. Unitedu i Solskjaeru
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Večerašnjim susretima u skupinama E-H kompletirat će se 3. kolo nogometne Lige prvaka, a time i polovina prvog dijela natjecanja. U skupini E sastaju se vodeće momčadi Benfica (4 boda) i Bayern (6), no nekako više pozornosti privlači pokušaj Barcelone da u trećem susretu konačno upiše prve bodove. Barca je primila "tricu" od Benfice i Bayerna te joj je dvoboj protiv kijevskog Dinama "biti ili ne biti" ako želi zadržati izglede za prolaskom. To je istaknuo i Sergio Aguero, koji je za vikend konačno debitirao za Barcelonu, ali će i večeras vjerojatnije krenuti s klupe.

- Moramo pobijediti, nemamo alternativu jer smo inače praktički ispali - ustvrdio je Argentinac, a slaže se i trener Ronald Koeman.- Igramo za našu budućnost u Ligi prvaka, ovo je odlučujuća utakmica. Ne može se od nas očekivati osvajanja Lige prvaka, zbog jačine drugih momčadi, ali imamo momčad koja se može nadmetati. Putokaz nam treba biti utakmica protiv Valencije, pogotovo iz prvog poluvremena - poručio je nizozemski trener, naglasivši i kako moraju biti agresivni.

Agresivnost, ali i pobjede očekuju se od Manchester Uniteda, no unatoč pojačanjima ove sezone, uključujući i povratak Cristiana Ronalda, momčad Ole Gunnara Solskjaera ima prilične amplitude ove sezone, i igrom i rezultatima. Poraz prošlog vikenda u Leicesteru dodatno je povećao kritike prema Norvežaninu, kojeg ovog vikenda čekaju dva velika izazova. Večeras na Old Traffordu "crveni vragovi" dočekuju Atalantu, a u nedjelju i najvećeg rivala Liverpool te bi neuspjesi u tim ogledima mogli dodatno uzdrmati njegovu poziciju.

- Svaka momčad prolazi kroz teže razdoblje, mi smo sada u jednom takvom. Analizirali smo poraz u Leicesteru i vidjeli što moramo unaprijediti. No moramo gledati naprijed, a to je prema Atalanti. U Ligi prvaka imate šest utakmica i s tri pobjede kod kuće te s nekim pozitivnim rezultatom vani vjerojatno ste prošli. Impresioniran sam Atalantom, njihovim načinom igre i razvijanjem igrača. Imaju napadačku filozofiju koju mnogi navijači vole - rekao je Solskjaer, koji uz pohvale suparniku sigurno razmišlja i o podatku da je Atalanta na posljednjih pet gostovanja u Ligi prvaka ostvarila čak pet pobjeda i samo jedan poraz.

Parovi 3. kola Lige prvaka: Barcelona - Dinamo (K), Benfica - Bayern (skupina E), Young Boys - Villarreal, Manchester United - Atalanta (F), Lille - Sevilla, RB Salzburg - Wolfsburg (G), Chelsea - Malmö, Zenit - Juventus (H). G. Roguljić
Dvoboji s Atalantom i Liverpoolom (nedjelja) mogli bi odrediti sudbinu Norvežanina na Old Traffordu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike