Regija
REVITALIZACIJA PROMETNE INFRASTRUKTURE

Nakon FASEP-a Valpovčani priželjkuju što bržu obnovu kolnika, pločnika, rasvjete
Objavljeno 20. listopada, 2021.
VALPOVO



Projekt stoljeća FASEP, koji se na području Valpovštine intenzivno provodi, a obuhvaća zamjenu i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže, svakodnevno donosi i brojne upite Valpovčana o tome kada će se i kako nakon završetka radova obnoviti i urediti prometna infrastruktura u tim ulicama, ali i drugim dijelovima grada koji već dugo, još prije početka FASEP-a, čekaju prometnu rekonstrukciju. Te su upite svojih sugrađana tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća gradonačelniku Matku Šutalu prenijeli gradski vijećnici.



Vijećnik Domovinskog pokreta Bruno Čačić želio je znati kakva je situacija vezano uz uređenje Ulice Matije Gupca, kako je riješen taj problem i hoće li se uređivati Ulica bana Josipa Jelačića i Osječka s novim trgovačkim centrima i novom gospodarskom zonom. I vijećnika HDZ-a Željka Varžića zanimalo je kakvi su planovi Grada vezano uz prometnu infrastrukturu, odnosno kakav je plan za obnovu i sanaciju prometnica nakon radova na FASEP-u.

Govoreći o obnovi prometne infrastrukture u Valpovu, gradonačelnik Šutalo pojasnio je da je u prijašnjem razdoblju projekt obnove ulica, odnosno dokumentacija Osječke i Ulice bana Josipa Jelačića, bio objedinjen i stajao je više od 20 milijuna kuna.

- Kako bi se izbjegli tako veliki troškovi, koji su zbog poskupljenja danas zasigurno i puno veći, projekt se u međuvremenu razdvojio te je sada predviđeno zasebno provođenje svakog od njih, za što se izrađuje i priprema potrebna dokumentacija, a do siječnja iduće godine za njih bi trebala stići i građevinska dozvola. Nakon toga te se projekte planira aplicirati na neke od raspisanih natječaja. Ako se u tome ne bude uspjelo, vidjet ćemo koliko bude prostora u gradskoj blagajni da se u njih ide vlastitim sredstvima - dio po dio - kazao je gradonačelnik Šutalo naglasivši kako će projekt Jelačićeve biti drukčiji od projekta Osječke ulice jer se u Jelačićevoj može odvojiti cesta od odvodnje, javne rasvjete i staza. U Osječkoj ulici morat će se raditi sve zajedno jer tu neće biti kanala, pa će se uređivati na način na koji je uređena Ulica Ive Lole Ribara, s odvodnjom između ceste i staze, a nije tajna da Valpovčani priželjkuju obnovu na način kako je to odrađeno u Zrinsko-Frankopanskoj. L. Aničić
Zbog previsokih troškova razdvojena je obnova Osječke i Ulice bana Josipa Jelačića

Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike