Osijek
OPET JE KIŠA RAZLOG

Ni ovoga vikenda neće se održati “HeadOnEast”. Novi termin - kraj godine
Objavljeno 20. listopada, 2021.

Još je jednom najava loših/kišnih vremenskih prilika razlogom odgode održavanja turističke manifestacije “HeadOnEast - hedonist!”. Ovo središnje turističko događanje u našem gradu trebalo se održati ovaj petak i subotu (22. i 23. listopada), ali Organizacijski odbor nije želio riskirati.

Kako je cijeli koncept ove sada već dobro prihvaćene manifestacije zamišljen i vezan uz događanja na otvorenom prostoru, organizatori nisu željeli da loše vrijeme umanji užitak i puni sjaj doživljaja koje nudi osječka, slavonska i baranjska gostoljubivost.

Ali još je veći razlog to što ovako zamišljena manifestacija, posebice Festival svjetla s vizualizacijama na pročeljima zgrada, traži i određene uvjete pogodne za postavljanje tehničke opreme, što kiša, nažalost, onemogućuje. Novi termin? Za sada nema preciznog datuma, tek informacija - krajem prosinca.

- Bit će to najzabavniji tulum kojim ćemo pozvati goste da dođu k nama kako bismo ispratili ovu godinu - nagovješćuju organizatori.

Druga je to odgoda, prvotno najavljen za dane od 8. do 10. listopada, “HeadOnEast” pomaknut je zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta - i doista, bili su tu prvi ovogodišnji dani hladnoće i učestalih oborina. Kiša je, nažalost, najavljena i za ovaj novi datum...

Podsjetimo, svoje je premijerno izdanje “HeadOnEast” imao prije tri godine. Osijek je tada bio domaćin Dana hrvatskog turizma, i odmah je sve razoružao svojom gostoljubivošću. Koncept je to koji koketira s tradicijom odjevenom u sadašnjost. Autohtona jela pripremljena na moderan način, vinske delicije sva četiri vinogorja Osječko-baranjske županije i sve popularnija zanatska piva, kulen, kobasice, sirevi, ručno rađene čokolade, kolači i pekmezi, slavonski whiskey i domaće rakije, samo su dio festivala koji “pali” sva osjetila.

Od “HeadOnEasta” nije se odustalo, “hedonisti” se trebaju samo još malo strpjeti. Doza hedonizma i dalje čeka na istoku... D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike