Sport
MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI"

Borac (KV) i Borinci na vrhu, nastavlja se agonija Olimpije
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Nakon što su Dilj i Radnički iz Meca remizirali na gostujućim terenima, prepustili su vodeća mjesta

Nakon subotnjo-nedjeljne jedanaeste etape osječko-baranjskog i vukovarsko-srijemskog četvrtoligaškog nogometnog nadmetanja ponovno je došlo do promjene na čelu tablice, koje sada drže Borac iz Kneževih Vinograda i Borinci sa po 24 osvojena boda.



Uz to potonji, Jarminčani, imaju susret manje, tako da bi mogli sami preuzeti liderstvo nakon što odrade taj zaostatak. U 11. kolu su na svom terenu opasno "visili" protiv niskoplasiranog susjeda iz Starih Jankovaca, koji je nakon sat vremena igre imao dva pogotka prednosti i zatim ostao s igračem manje, što je iskoristio sastav trenera Marka Novoselca i s četiri komada zadržao kompletan plijen u kući. On je dan prije, očekivano, ostao u Kneževim Vinogradima, gdje je osječki "fenjeraš" Olimpija pokraj bazena bio potopljen sa šest komada, od kojih im je polovinu ubacio Marko Prugovečki i tako najviše pridonio proboju svoga sastava na vrh redoslijeda. Tamo je mogao biti Baranjac iz Meca jer je u Bošnjacima vodio do 90. minute, kada je Zrinski izjednačio i "zasadio" bod na tamošnjem igralištu Njivice. Identičan rezultat (1:1) ostvario je i Dilj u Županji, gdje je tijek susreta bio oprečan, domaći Radnički je poveo, a Vinkovčani u nastavku izjednačili s "kreča", tako uskrativši oba sastava za dva boda, zbog čega je gostujući potonuo na tablici, trenutačno je četvrti.

Osim Borca (KV) i Borinaca preko Dilja je otišla i Valpovka, primarno zahvaljujući subotnjoj visokoj pobjedi nad Boboćanima, koji su tamošnji Park napustili s pola tuceta pogodaka u mreži. U Otoku ih nije bilo, pa je Grabovac odnio zadovoljavajući bod od dobrostojećeg domaćina, koji je tako zaostao za vrh u ukupnom poretku. Zaostao je i Višnjevac nakon što je ostavio bodove u Satnici Đakovačkoj, do kojih je relevantna Mladost došla u završnici utakmice. Jedan je pogodak odlučio o ostanku bodova u Babinoj Gredi, odakle je poražen otišao tablični susjed iz Komletinaca, čime je momčad trenera Jure Petrovića dospjela u mirniji dio redoslijeda. Prema spasonosnim vodama krenuo je Tomislav iz Livane na svom terenu porazivši imenjaka iz Cerne, koji je stizao, ali ne i dostigao prednost štićenika trenera Davora Rudeca ostvarenu u prvom dijelu toga sučeljavanja novaka u konkurenciji.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Rezultati 11. kola
Radnički (Županja) - Dilj (Vinkovci) 1:1, Valpovka (Valpovo) - Borac (Bobota) 6:0, Borinci (Jarmina) - HAŠK Sokol (Stari Jankovci) 4:2, Otok - Grabovac 0:0, Šokadija (Babina Greda) - Slavonac (Komletinci) 1:0, Borac (Kneževi Vinogradi) - Olimpija (Osijek) 6:1, Zrinski (Bošnjaci) - Radnički (Mece) 1:1, Tomislav (Livana) - Tomislav (Cerna) 3:2 i Mladost (Satnica Đakovačka) - Višnjevac 2:0

Najčitanije iz rubrike