Crna kronika
POLICIJA UHITILA 40-GODIŠNJAKA

Uzgajao marihuanu u šumi u Baranji
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Proteklih dana operativci odjela za droge gotovo svih policijskih uprava u Hrvatskoj imaju pune ruke posla. Posla je bilo i za djelatnike PU osječko-baranjske koji su u subotu uhitili 40-godišnjeg muškarca. Policajci iz Odjela kriminaliteta droga, zajedno s policajcima iz Belog Manastira, zbog sumnje da se bavi neovlaštenim uzgojem marihuana radi daljnje preprodaje, pokucali su 40-godišnjaku sa sudskim nalogom u rukama. Pretragom doma 40-godišnjaka u Belom Manastiru i očevidom obavljenim u šumi između Šećerane i Branjinog Vrha, policajci su pronašli i oduzeli 80 stabljika marihuane izrasle do 280 centimetara, više pribora i alata za zalijevanje, održavanje i branje stabljika, 70 grama svježe ubrane marihuane, kao i opremu pripremljenu za skladištenje i sakrivanje marihuane. Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i promet drogama" te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega dostavljena kaznena prijava.

Mnogo vrednija droga pala je u ruke graničnih policajaca u zračnoj luci "Franjo Tuđman", u Zagrebu, a uhićena je 25-godišnja Brazilka koja je skrivala 1,1 kilogram kokaina. Zagrebačka policija priopćila je da je mlada Brazilka u subotu, oko 21 sat, letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla u zagrebačku zračnu luku gdje je carinicima, nakon što su je odlučili detaljno pregledati, predala pet paketa kokaina. Droga je, kažu u policiji, bila namijenjena daljnjoj preprodaji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Brazilka je predana pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

U zadnja tri mjeseca ovo je četvrti slučaj u kojem su s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani. Zadnji sličan slučaj zabilježen je 3. listopada, kada je u zagrebačkoj zračnoj luci uhićena 28-godišnja Brazilka koja je prije dolaska u Hrvatsku, također iz Sao Paola, ali preko Lisabona, progutala 76 kapsula s gotovo kilogramom kokaina. Ona je odmah prevezena u bolnicu gdje je prirodnim putem iz sebe izbacila kapsule. I ona je uhićena, a istraga traje. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike