Mozaik
OSJEČKI BOLERO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Gabrijelu Mihaliku zlato, Anastasiji Ičević bronca
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Odlični plesači izborili su šest finala u jakoj međunarodnoj konkurenciji

Varšava, glavni grad Poljske, bila je domaćin WADF-a (World Artistic Dance Federation) Europskog prvenstva u latinskoameričkim, karipskim i standardnim plesnim disciplinama. U šest dobnih kategorija - od djece do seniora, oko 2000 plesača iz Češke, Poljske, Slovačke, Švedske, Belgije, Francuske, Mađarske, Austrije, Slovenije, Latvije i Hrvatske borilo se za titule europskih prvaka.



Sjajni rezultati


Među njima su i odlični plesači Bolera iz Osijeka, Đakova i Vukovara, koji su se kvalificirali na ovaj prestižni događaj i ostvarili su i ovaj put odlične rezultate u kategorijama juniora i odraslih u disciplinama salsa, bachata, merengue (solo i par) te izborili šest finala u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Najbolji rezultat osvojio je vrhunski mladi plesač Gabrijel Mihalik koji je jedini ‘‘bolerovac‘‘ koji je oko vrata stavio zlatnu medalju, i to u kategoriji salsa solo, muški juniori II, a osvojio je još i 10. mjesto u kompletnom juniorskom natjecanju (muški i ženski) te 13. mjesto bachata solo, juniori II te 10. mjesto u merengue solo, odrasli. Odlična je bila i Anastasia Ičević, koja je osvojila 3. mjesto u salsi solo, odrasli, i 4. Mjesto u bachati solo, odrasli, a također odličan nastup i rezultat ostvarila je Petra Bulović koja je osvojila 5. mjesto u salsi solo, odrasli, 11. mjesto u bachati solo, odrasli i 10. mjesto u merengue solo, odrasli. Marko Džebić u salsa solo, odrasli muški, osvojio je 4. mjesto, a u salsa solo, odrasli, ukupno 25. mjesto, zatim u bachati solo, odrasli, 20. mjesto te u Merengue solo, odrasli, 10. mjesto. Dora Kocur u kategoriji salsa solo, odrasli, osvojila je 25. Mjesto, bachata solo, odrasli, 23. Mjesto i merengue solo, odrasli, 17. mjesto, zatim Tonka Cerovečki - Marijić je u salsi solo, odrasli, osvojila 17. mjesto, a u bachati solo, odrasli, 15. mjesto. Marko Džebić i Petra Bulović osvojili su odlična dva 4. mjesta i to u salsi i bachati, odrasli za parove.

- Presretan sam ostvarenim rezultatima u Varšavi, tim više što smo otkako je krenula pandemija, dakle godinu i pol, gotovo dvije bez natjecanja. Čestitam i svim svojim kolegicama i kolegama koji su također bili odlični i ovo su sve jako dobri rezultati, jer je konkurencija bila iznimno jaka - rekao je zlatni Gabrijel Mihalik.

Bez Laure


Treba svakako reći kako je Plesni klub Bolero Osijek u Varšavu putovao bez jedne od svojih glavnih uzdanica, vrhunske mlade plesačice Laure Pavić, koja je u zadnji tren otkazala put zbog bolesti, što je velika šteta, jer zasigurno bi svom klubu i s ovog natjecanja donijela odličje. No, poznavajući Lauru, njezinu upornost i kvalitetu, zasigurno će se vratiti još bolja, jača i trofejnija. U svakom slučaju Bolero i njegov trener Igor Vajnberger još su jednom pokazali kako pripadaju svjetskom vrhu u ovim vrstama plesa i kako bez obzira na sve probleme i dalje odlično rade i postižu vrhunske rezultate:

- Ovo je prvi put da smo nastupili u Poljskoj, domaćinstvo je bilo odlično. Iznimno sam ponosan na sve plesače koji su pokazali koliko vrijede, tim više što smo jako dugo bili bez natjecanja, i što je bilo doista vrhunskih plesača iz dosta zemalja. Ovo je pravi motiv za sva daljnja natjecanja - rekao je ponosni trener osječkih plesača Igor Vajnberger.



Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju