Sport
DANAS POČINJE 50. SVJETSKO PRVENSTVO U SPORTSKOJ GIMNASTICI

Od naših prva kreće Christina Zwicker
Objavljeno 18. listopada, 2021.
U japanskom Kitakyushuu današnjim kvalifikacijama gimnastičarki počinje 50. Svjetsko prvenstvo u sportskoj gimnastici. Više od 300 gimnastičara iz 56 zemalja nadmetat će se za 12 kompleta medalja, u višeboju i pojedinačno, i to sedam u muškoj te pet u ženskoj konkurenciji. Hrvatsku će predstavljati šestero reprezentativaca: Christina Zwicker (višeboj), Filip Ude (konj s hvataljkama), Aurel Benović (tlo), Jakov Vlahek (konj s hvataljkama), Marko Jovičić (tlo) i Mateo Žugec (konj s hvataljkama), a prate ih treneri Vladimir Mađarević, Igor Kriajimskii, Marko Brez, Emil Šanjek i Miroslav Pavlović, maser Vlatko Vorih te suci Dunja Lederer, Boris Čulin i Mario Vukoja. Upravo će naša jedina ženska predstavnica i najmlađa članica našeg tima u Japanu, Christina Zwicker, otvoriti SP, i to već danas, a ždrijeb ju je smjestio u 3. subdiviziju.

- Ovo je moj prvi SP, još sam sada i jedina hrvatska predstavnica. Bilo bi ljepše da je još netko iz našeg ženskog tima ovdje, ali ovo je individualni sport, svatko radi za sebe, a ja ću se potruditi dati najbolje od sebe. Pa kako bude - rekla je 19-godišnja Christina uoči nastupa u kvalifikacijama.- Podij trening je dobro prošao, treninzi idu dobro, treniramo uglavnom po dva puta dnevno. Nadam se da ću u kvalifikacijama napraviti onako kako radim na treninzima, što ljepše, što čišće vježbe. Ne postavljam si nikakav rezultatski pritisak, želim samo izići na natjecanje i napraviti ono što znam. To je sve što mogu od sebe očekivati, a ostalo ne ovisi samo o meni, nego i o drugima - najavila je Zwicker.

Inače, prema informacijama iz Japana, domaćini se i nisu iskazali te su logistički sve loše odradili, od smještaja, transporta na treninge do prehrane. G.R.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike