Regija
OPĆINSKO VIJEĆE NIJE PRIHVATILO IZVJEŠTAJ O RADU VRTIĆA

Izvješće nije potkrijepljeno
informacijama o prihodima i
rashodima poslovanja vrtića
Objavljeno 17. listopada, 2021.
ĐURĐENOVAC



Na prijedlog predsjednice Dragice Pavlić, Općinsko vijeće Đurđenovac nije prihvatilo godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića Jaglac koje je podnijela ravnateljica Renata Plečić jer za izvješće nije glasovala većina od nazočnih 11 vijećnika.



Predsjednica Općinskog vijeća Dragica Pavlić pohvalila je trud u izradi godišnjeg izvješća, ali je objasnila kako Vijeće zanima i financijsko poslovanje vrtića. Predložila je, a što je usvojeno, da se za jednu od sljedećih sjednica dostavi financijsko izvješće Dječjeg vrtića Jaglac koje će sadržavati informaciju o broju djece, broju djelatnika, sudjelovanju roditelja u cijeni vrtića te udjelu Općine Đurđenovac u sufinanciranju. Također, financijsko izvješće trebalo bi biti upotpunjeno projekcijom financijskih sredstava za zapošljavanje novih djelatnika.

Naime, podnoseći izvješće o radu vrtića, ravnateljica vrtića Renata Plečić napomenula je da ustanovi nedostaje jedan odgojitelj u produženom boravku, a koji bi se brinuo i o djeci s posebnim potrebama, te jedna spremačica.

- Jedan odgojitelj ne može se skrbiti o 40 djece u produženom boravku, a ni jedna spremačica na pola radnog vremena ne može odraditi sav posao, jer su povećani prostorni kapaciteti, a tu je i dezinficiranje prostora – rekla je ravnateljica.

U raspravu se uključila vijećnica Mirjana Falamić (Domovinski pokret), koju je zanimalo je li ravnateljica što poduzela na rješavanju nedostatka djelatnika u vrtiću.

- Tri godine upozoravam na problem nedostatka odgojitelja i spremačice, a i prošle godine o tome sam razgovarala s načelnikom. Međutim, odgovor nisam dobila - rekla je ravnateljica Plečić.

Načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović odgovorio je ravnateljici neka dostavi prijedlog s obrazloženjem potrebe za zapošljavanjem novih djelatnika i izvorima financiranja. Nakon toga krenula je prepirka između načelnika i ravnateljice koju je prekinula predsjednica Općinskog vijeća.

Vijećnik Siniša Abičić (DP) pitao je načelnika, s obzirom na interes javnosti, zašto još uvijek ne rade jaslice, a navodno je sve gotovo. Načelnik je odgovorio: "Čim se stvore uvjeti, počet će raditi."

U nastavku sjednice vijećnici su, među ostalim, prihvatili odluku o izvršenju polugodišnjeg proračuna i izmijenjenu odluku o općinskim porezima. Usvojili su i izvješće o stanju u prostoru te donijeli odluku o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka kao i odluku o izmjeni Statuta. S. Fridl
Ravnateljica vrtića napomenula je da nedostaje jedan odgojitelj u produženom boravku te jedna spremačica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike