Sport
OSJEČANKE GOSTUJU U ZAGREBU U 6. KOLU PRVE HRL

Mrkonja: Nakon Podravke moramo se dići, a najbolji način za to je - pobjeda
Objavljeno 16. listopada, 2021.

Rukometašice Osijeka u subotu će se u Zagrebu (19.45 sati) nastojati vratiti na pobjednički kolosijek. Poslije dvije uzastopne pobjede Osječanke su u srijedu očekivano poražene od Podravke Vegete, a sada će nove bodove tražiti protiv Trešnjevke.



Susret je to u kojem ekipa Jasmina Mrkonje ima ulogu favoritkinja, jer Zagrepčanke su jedna od tri ekipe koja je još bez ijednog boda. No, u tih pet poraza uključena su i dva protiv nedodirljivog dvojca hrvatskog rukometa (Podravka Vegeta, Lokomotiva), a posebno je upozorenje minimalni zaostatak protiv Zrinskog, koji je na diobi drugog mjesta. Jasno je stoga kako si Osječanke ne smiju dopustiti opuštanje, a kamoli podcjenjivanje, čega je itekako svjestan i Mrkonja, koji se nakon odrađene utakmice kazne ponovno vraća na klupu.

- Moramo se poslije ove utakmice s prvakinjama podići, a najbolji način za to je pobjeda. Kvaliteta je na našoj strani, ali to moramo potvrditi i na terenu. Zagreb i gostovanje kod Trešnjevke ostali su nam u lijepom sjećanju, tamo smo prije dvije i pol godine stigli do presudne pobjede u borbi za ostanak. Sada su druge okolnosti, ali ponovno se radi o utakmici iz koje želimo kompletan bodovni plijen. Nemamo što komplicirati, nego postaviti se odlučno i napraviti sve da to i ostvarimo - pričao je Mrkonja koji zbog ozljede neće moći računati na Enu Zagorščak. U kadar se vratila oporavljena Dora Pajić, no neće odmah krenuti u prvoj sedmorci.

- Ozljeda Zagorščak stvara nam probleme, jer smo od pivotkinja ostali samo na Luciji Humel, koja će morati odraditi veću minutažu. Ponovno nam sve mora krenuti od obrane, bez nje u rukometu nema ništa, jer kada je ona na pravoj razini onda i vratarke dobro brane. Ne smijemo podcijeniti Trešnjevku, zbog njezinog trenutačnog učinka. Mlada su i poletna ekipa, koja nema nekog izraženog šutera, ali igra agresivno, sve igračice idu beskompromisno prema golu. Imaju i one probleme s ozljedama, ali takva je situacija i s nama. Moramo se koncentrirati na našu izvedbu. Zagrepčanke cijenimo, ali ako budemo odigrali kako možemo, vjerujem da ćemo se vratiti s bodovima - poručio je Mrkonja uoči trećeg ovogodišnjeg gostovanja.

Parovi 6. kola: Sesvete - Lokomotiva, Zrinski - Umag, Zelina - Trogir 58, Dalmatinka - Dugo Selo ‘55, Trešnjevka - Osijek, Koka - Split 2010 (16.10.), Podravka Vegeta - Bjelovar (20.10.). G. Roguljić
Osječanke će treću prvenstvenu pobjedu tražiti u subotu (19.45 sati) u Zagrebu protiv Trešnjevke

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike