Ekonomija
U DRVNOM KLASTERU

Predsjednik je Vladimir Bataković
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Na Skupštini Drvnog klastera “Slavonski hrast” održanoj u Drvno-tehnološkom centru u Gradištu izabran je novi predsjednik – Vladimir Bataković iz tvrtke Bjelin Spačva. Nazočnima su se obratili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, član Uprave Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, ravnatelj Drvodjeljske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i načelnik Gradišta Srećko Papac.
Gradnja Drvno-tehnološkog centra “Slavonski hrast”, vrijednog 25 milijuna kuna, uspješno je privedena kraju, a Županijska skupština ga je krajem rujna dodijelila na upravljanje Centru kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Objekt je vrhunski opremljen naprednim i sofisticiranim 3D tehnologijama za razvoj novih proizvoda, modernim CNC strojem za izradu prototipa, strojevima za pripremu i obradu drva, alatima za tvorničku kontrolu kvalitete, sušionicom, eksperimentalnom sušionicom i kotlovnicom na biomasu.
- Centar počinje s radom u pravo vrijeme, s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Ovdje će, osim naših drvoprerađivača, dolaziti i naši učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području – rekao je župan Dekanić. Ukazao je i na važnost decentralizacije Hrvatskih šuma kako bi u najistočnijoj županiji ostajao veći dio dobara koja ondje i nastaju. Potporu mu je dao i Bataković, kazavši da je decentralizacija izuzetno bitna za ovaj kraj i zapošljavanje što većeg broja ljudi. Ustvrdio je kako mu je čast biti izabran na dužnost predsjednika Drvnog klastera “Slavonski hrast” i da će nastaviti okupljati velike i male drvoprerađivače.
Dopredsjednik Klastera Mijo Ćošković ponosno je ustvrdio da je u Gradištu sagrađeno impozantno zdanje, s vrhunskom opremom i strojevima i svime onime što drvoprerađivačima, i malima i velikima, već godinama treba. M.L.O.
Možda ste propustili...

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

HRVATSKI DUHANI ZAVRŠILI UGOVARANJE

Sklopili novih 39 ugovora s proizvođačima duhana

GOSPODARSKA NIŠA S VELIKIM POTENCIJALOM

Tržište privatnog zdravstva do 2028. bit će 1 mlrd. eura

Najčitanije iz rubrike