Sport
ZLATKO DALIĆ IPAK GLEDA I PREMA PLAY-OFFU

Želimo još dvije pobjede, a ako budemo morali u baraž, tamo sigurno ne želim Srbiju
Objavljeno 15. listopada, 2021.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, u intervju kontroverznom srpskom tabloidu Informeru, koji Hrvate uglavnom naziva ustašama, većinu vremena ismijava djetinjstvo i broji krvna zrnca Luki Modriću, Vatrene časti rečenicama "sretnici koji su ni krivi ni dužni igrali finale SP-a, a to nisu zaslužili", kazao je kako bi Hrvatska, u slučaju da izravno ne izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022., u dodatnim kvalifikacijama voljela izbjeći Srbiju.



Dalić je naveo dobre razloge zbog kojih ne bi volio Srbiju u dodatnim kvalifikacijama, prije svega da igrači i on razmišljaju o još dvije pobjede i prvom mjestu u skupini, koje vodi izravno na Svjetsko prvenstvo.

- Prvo razmišljamo kako otići izravno na Svjetsko prvenstvo. Nas prvo čeka utakmica protiv Malte u gostima, a nakon toga susret s Rusijom kod kuće, u Splitu, i s dvije pobjede želimo prvo mjesto u skupini i izravan plasman na svjetsku smotru u Kataru. Srbija također ima šanse izravno otići na SP, može pobijediti Portugal u Lisabonu, i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće - kazao je Dalić novinaru Informera, pa nastavio:

- Ako ne bi išlo po planu i ipak moramo u dodatne kvalifikacije, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u baražu za prethodno Europsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u grupi na Euru. I tada sam navijao da ne dođe do tog susreta, jer mi je lakše nositi se sa Škotskom.

Dalić se sad mora usredotočiti kako dobiti Maltu i Rusiju, ali čini se da ipak gleda i prema dodatnim kvalifikacijama. Napominje kako ne bi volio Srbiju zbog dodatnih tenzija i golemog navijačkog naboja, a koji nemaju veze sa sportom.

- Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima, i ne bi ih bilo lako pobijediti. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve staje u te dvije utakmice i zbog toga je golem pritisak. Na sve to bilo bi potrebno uložiti dodatnu energiju da susret između Hrvatske i Srbije ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje, uvijek je prisutan i dodatni naboj. Mi smo sportaši i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu - poručio je izbornik Vatrenih.

Dalić je realno sagledao situaciju, kazao da Hrvatska prvo razmišlja o izravnom plasmanu na SP, da je Srbija kvalitetna te da bi eventualna utakmica između Vatrenih i Orlova nosila poseban naboj, no njegove rečenice u Srbiju su dočekane: "Hrvati nas se boje, priznaju da smo jači od njih". No to su već srpska posla i priče...


Ivana Liović
Dalić ne bi volio Srbiju zbog njezine kvalitete, ali i dodatnih tenzija koje nemaju veze sa sportom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike