Osijek
RIBOČUVARSKA SLUŽBA

Električni bicikli Zlatnoj ribici
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Laslovački sportski ribolovci susreću se s ribokradicama na svom području, zbog čega je bilo potrebno ustrojiti ribočuvarsku službu koja će se uhvatiti u koštac s njima.



Petorica ribiča Ribolovne udruge Zlatna ribica iz Laslova tijekom prošle godine položila su ribočuvarski ispit te su početkom 2021. godine počeli s radom na području ribnjaka Meandar i rijeke Vuke. Kontrole su svakodnevne, a posebno noću zbog sprječavanja krivolova. Kako bi bili što efikasniji u nadzoru, kupljena su dva električna bicikla, kojima mogu vrlo brzo obići veliko područje, a kupljeno je dodatno vozilo - quad - koji je pogodan za korištenje u svim vremenskim uvjetima i na zahtjevnijim terenima. Ernestinovačka načelnica Marijana Junušić kaže da su bicikli kupljeni sredstvima dobivenim na natječaju Općine Ernestinovo, a quad su ribiči kupili vlastitim sredstvima Udruge od članarina.



Cilj je udruge sačuvati riblji fond kojim raspolaže, pogotovo stoga što se stalno povećavaju količine ribe kojom se redovito poribljava Meandar. Ovih je dana udruga odradila i radnu akciju uređenja i bojenja stolova, klupa i kućica na ribnjaku Meandar Laslovo. D.P.
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike