Crna kronika
MRTVI I OZLIJEĐENI NAKON NESREĆA U SLAVONIJI

Preminuo ozlijeđeni 19-godišnji vozač
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Mladić je prvo prevezen u bolnicu u Novu Gradišku, a potom i u KBC Osijek

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u srijedu je zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, koja se dogodila u utorak, preminuo 19-godišnji vozač. Sudar se zbio između Banićevca u Brodsko-posavskoj i Oblakovca u Požeško-slavonskoj županiji. Uz mladog vozača u istoj prometnoj nesreći bile su ozlijeđene još tri osobe, među kojima i dvogodišnje dijete.



Podsjetimo, novogradiški policajci očevidom su utvrdili da je sudar izazvao 19-godišnjak čije je vozilo, nakon udarca u drugi automobil, završilo na boku. "Zbog neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja 19-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i prešao preko pune crte na suprotnu prometnu traku, pri čemu je došlo do udara u drugi automobil kojim je upravljao 41-godišnjak, krećući se iz suprotnog smjera. Teško je tom prilikom ozlijeđen 19-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć te je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški, a nakon toga u KBC Osijek. Liječnička pomoć pružena je i 41-godišnjem vozaču, 38-godišnjakinji koja se nalazila na stražnjem sjedalu i dvogodišnjem djetetu koje se nalazilo u dječjoj sjedalici, a koji su nakon pružene liječničke pomoći pušteni iz bolnice u Požegi - izvijestila je policija nakon sudara. Na mjestu nesreće intervenirali su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su mladog vozača izvukli iz automobila. Na žalost, pokazalo se kako su ozljede koje je zadobio ipak bile preteške.

Iz osječke policije dobili smo nalaze očevida prometne nesreće koja se dogodila u Strossmayerovoj ulici, u Osijeku, u srijedu, oko 11.15 sati.

- Vozač automobila, 60-godišnjak, vozio je Strossmayerovom prema središtu grada desnom prometnom trakom. Dolaskom do kućnog broja 129 počeo se prestrojavati u lijevu prometnu traku, a da se nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti, nakon čega je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u desni bočni dio automobila kojim je upravljala 55-godišnjakinja. Zbog udara dolazi do rotiranja njezinog vozila koje je prednjim lijevim bočnim dijelom udarilo u prednji dio parkiranog automobila 60-godišnjakinje te u nastavku zadnjim lijevim dijelom u prednji lijevi bočni dio parkiranog automobila u vlasništvu tvrtke te zadnji desni bočni dio parkiranog automobila, također vlasništvo jedne tvrtke. Vozačica automobila lakše je ozlijeđena - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Zbog ove prometne nesreće, u vremenu od 11.15 do 11.50 sati, tramvajski promet u Strossmayerovoj ulici bio je u zastoju.

Istoga dana na području Osijeka dogodilo se još osam prometnih nesreća te po jedna na području Donjeg Miholjca i Đakova.

U 15.35 sati, u osječkoj Cvjetkovoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 51-godišnji vozač automobila iz Osijeka koji je zbog nepropisnog obilaženja udario u vozilo koje bilo zaustavljeno. Vozač je nakon nesreće pobjegao, no policajci su ga pronašli i izmjerili koncentraciju alkohola u krvi od 0,91 promil.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike