Regija
NAJVIŠE PRIZNANJA HGK-A U VINKOVCE

Nagrađeni zapošljavaju više od 2300 djelatnika
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Pročelnik Hrvoje Niče ustvrdio je da će po priljevu novca ova godina biti u rangu gospodarski rekordne 2019. godine
VINKOVCI



Na sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Vukovar najuspješnjim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije uručena su priznanja za ostvarene poslovne rezultate u 2020. godini, a od šest priznanja Zlatna kuna i posebnih priznanja četiri su dodijeljenja vinkovačkim tvrtkama, što je još jedan dokaz kako su vinkovačke tvrtke i poduzetnici nositelji gospodarstva u najistočnijoj županiji. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki dobila je tvrtka Grad-Export d.o.o., a u kategoriji velikih tvrtki Boso d.o.o. Tvrtkama koje slave važnije obljetnice uručena su posebna priznanja. Tako je za 65 godina kontinuiranog poslovanja priznanje dobila Spačva d.d., a za 50 godina Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.



- Vinkovci posljednjih nekoliko godina bilježe konstantan gospodarski rast, a takav trend nastavljen je i u prošloj, kriznoj godini. To nisu pretpostavke ili samo naše želje, to pokazuju brojke. Dovoljno je reći kako su prihodi vinkovačkih poduzetnika u prošloj godini probili granicu od pet milijardi kuna, s tim što je zabilježeno povećanje u odnosu prema 2019. za gotovo 400 milijuna kuna, a u odnosu prema 2016. za gotovo dvije milijarde kuna - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić i, uz čestitke nagrađenima, naglasio kako je od tih vrijednih nagrada još važnije to što su vinkovački gospodarstvenici pokazali sposobnost i otpornost i u najtežim trenutcima.

- Osim što su spasili radna mjesta i osigurali svojim radnicima redovita primanja, uspjeli su u takvim uvjetima i dodatno podići poslovne rezultate. Tome su, vjerujem, uz one državne, pridonijele i gradske mjere pomoći. Gospodarski rast trenutno nam je glavna misao vodilja i činimo sve kako bismo naše planove ostvarili te u što kraćem roku omogućili našim poduzetnicima dodatni rast, a time i nova zapošljavanja. Vinkovci su bili i moraju biti i ubuduće lokomotiva vukovarsko-srijemskog gospodarstva – poručuje Bosančić.

A koliko su vinkovačkom i županijskom gospodarstvu vrijedne ove nagrađene tvrtke, govori podatak da zajedno zapošljavaju više od 2300 radnika, iz Vinkovaca, ali i okolnih mjesta, pa i šire u županiji.

Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, na sjednici Gradskog vijeća kazao je kako je u ovoj godini planirano tri milijuna i 50.000 kuna za program poticaja poduzetnicima, a sredstva su gotovo već i preusmjerena u poduzetnički impuls grada – od ugostitelja, kojima je početkom godine sufinanciran dio troškova s više od 800.000 kuna, do proljetne mjere, koja je za 150 zaposlenika imala obvezu povećanja plaće u visini od deset posto. Pročelnik za gospodarstvo ocjenjuje da će po priljevu sredstava ova godina biti u rangu gospodarski rekordne 2019. kada je riječ o vinkovačkom poduzetništvu.


Miroslav Flego
Nikome ne može biti cilj samo opstanak
Hrvoje Niče podsjetio je kako je trima mjerama Grad pomogao poduzetnike s 1,5 milijuna kuna u 2020. "Gotovo dva mjeseca naši mikropoduzetnici, kojima su i namijenje ove mjere, bili su zatvoreni. Trend koji nastojimo uspostaviti našim mjerama i programom poticanja poduzetništva jest upravo gurati te najmanje i pomoći im u njihovu opstanku i razvoju", rekao je Niče, dodavši kako nikome ne može biti cilj samo opstanak. Raduje ga što su u Mjeri 1, koja je financijski i najvažnija, dodijelili gotovo 1,2 milijuna kuna poduzetnicima koji su u teškoj godini preuzeli obvezu povećati plaće zaposlenicima za deset posto, pa u posljednje tri godine, koliko postoji ta mjera, 350 zaposlenih u gradu prima plaću veću deset posto.

prihodi
VINKOVAČKIH PODUZETNIKA LANI VEĆI OD 5 MILIJARDI KN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike