Dome slatki dome
INTERIJERI KAKO ĆEMO SVOJ DOM UČINITI ZANIMLJIVIJIM

Detalji koji ocrtavaju osobnost i identitet
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Pri uređenju obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer možda će baš oni biti izvor inspiracije

Kad uređujete svoj dom morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Morate se prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma najčešće je minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje te s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost, ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.



Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije. Dječja soba obično je najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima problema sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji.

Ako često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, a koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Fotelje se mogu izvesti u različitim bojama i kao takve postati otkačeni naglasci u prostoru.

Ako tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo, tj. vaš radni stol koji ne zauzima mnogo prostora. Stvorili ste svoj kutak u kome mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni o tome što se događa na bilo kojem drugom stolu, a koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus koji svojom atraktivnošću, posebice u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija.



Tanja Kvorka
interijeri
KAKO ĆETE SVOJ DOM

UČINITI ZANIMLJIVIJIM

ORMAR ZA ŠARANJE
Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Takve fronte ormar pretvaraju u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna