Sport
BIJELO-PLAVI POČELI S PRIPREMAMA ZA SLAVEN BELUPO

Branšteter potpisao profiugovor, a Ježina i klub sporazumno se rastali
Objavljeno 13. listopada, 2021.

Nogometaši Osijeka jučer su opet bili u pogonu nakon kraćeg odmora. Trener Nenad Bjelica za utorak je odredio dva treninga, iako je onaj prijepodnevni bio lakšeg karaktera, punom snagom išlo se u poslijepodnevnim satima. Pogled je bio usmjeren prema skupini igrača koja nije radila punim intenzitetom, a u njoj su bili: Ivušić, Bartolec, Mierez i Kleinheisler. Prva dvojica stradala su ranije, a druga dvojica su svježi na tretmanima kod liječničke službe bijelo-plavih. Ramon je osjetio mišić nakon utakmice u Vukovaru, a Laszlo se ozlijeđen vratio s reprezentativne akcije. Kod njega je u pitanju bedreni mišić. Svi oni, naravno, upitni su za nastup protiv Slaven Belupa.


- Ivušić je još uvijek izvan treninga, pa čisto sumnjam kako će biti spreman za Koprivnicu. Isto se odnosi na Bartoleca koji će u trening ući tek sljedećeg tjedna. Bolja je situacija s Mierezom i Laszlom. Ramon će biti u redu, a Laszlo bi trebao početi normalno raditi za dan-dva - opisao je zdravstveno stanje u momčadi Nenad Bjelica, trener NK Osijek.

 

Osim trenažnih aktivnosti, jučer je u Gradskom vrtu bilo i nekih administrativnih. Svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je 19-godišnji napadač Luka Branšteter. Za Osijek će ga vezati trogodišnja obveza, a to je zaslužio dobrim partijama u dresu Osijeka II.

 

- Vodimo računa o budućnosti kluba, a Luka u drugoj momčadi pokazuje talent. Ove zime treba vidjeti je li za njegov razvoj bolje otići na posudbu, ili ga ostaviti uz prvu momčad. U svakom slučaju zadovoljni smo što smo se brzo dogovorili s njim oko ugovora - rekao je Bjelica.

 

Mladi napadač bio je vrlo sretan što je postao nogometni profesionalac.

 

- Klub mi je ovim ugovorom dao jak vjetar u leđa. Svjestan sam kako je ovo tek početak mog nogometnog puta. Želim se nastaviti razvijati kao igrač i osoba, a krajnji mi je cilj jednog dana postati prvotimac NK Osijek. Svaki mladi igrač sanja o profesionalnom ugovoru, a meni se taj san ostvario - rekao je Branšteter.

 

S Branšteterom profesionalni igrački kadar bijelo-plavih postao je bogatiji za jedno ime, a to nije sve kada su u pitanju kadrovska pitanja. Naime, od jučer vratar Antonijo Ježina više nije član osječkog prvoligaša. On i NK Osijek sporazumno su raskinuli ugovor.

 

- Antonijo je imao dosta zdravstvenih problema od početka priprema, a osim toga na vratarskoj poziciji mi smo jako dobro pokriveni. Imamo Ivušića, Malenicu, Barešić se vraća, a u Osijeku II imamo još dva vratara, Kolića i Sajka, koji su reprezentativci u svom uzrastu. U takvim okolnostima procijenili smo kako nema potrebe Ježinu, koji je u zrelim godinama, zadržavati u kadru, pa smo se sporazumno rastali - objasnio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka. D.Keler

Možda ste propustili...